Sinovi Dragana Ničića
Foto: Printscreen/Kosovo online

"Jutros pre šest sati upale su kosovske snage specijalnih jedinica u dvorište. Prvo su ušli u staru kuću gde su uhapsili oca, fizički pomerili majku i sve ispreturali. Onda su se spustili dole kod nas jer imamo dve kuće. Bio sam sa suprugom i dvoje male dece, jedno je staro tri, drugo pet godina. Samo tako su nas isprevrtali. Za njima je upao KPS i dali bratu nalog i rekli da nađem dvoje svedoka iz komšiluka da bi bili svedoci pretresa", kaže Bojan Ničić.

Dodaje da njegov otac nema nikakve veze sa optužbama i da to svi u Pasjanu znaju.

"Nema nikakve veze sa tim. Čak i kada je bila mobilizacija 1991. i 1999. on je radio u Žitoprometu. Nikada nije bio mobilisan. Nakon toga je radio kao učitelj. Ne zna ne da sklopi pušku, već nikada nije ispalio metak iz pištolja, a ne nešto drugo. Mrava nije zgazio i to svi znaju. Čovek nema nikave veze sa ratnim zločinima”, kaže Ničić.

On smatra da je reč o lažnoj prijavi.

"Ili je neko prijavio ili to sama kosovska vlada želi da uznemiri narod. Ko bi znao”, kaže Ničić.

Priča i da su nakon jutrošnje akcije policije Srbi iz Pasjana uznemireni.

"Ljudi su uznemireni. Dosta zovu, uspaničeni su posebno kada su čuli o kome se radi. Čovek, a 17. avgusta puni 66 godina nije mrava zgrazio. O njemu možete da čujete samo reči hvale zato što je bio i profesor i nagrađivan za svoj rad. Ali vidiš, dođe neka vlast i ukalja mu obraz”, priča Ničić.

Sa bratom planira da tokom dana ode za Prištinu.

“Planiramo da idemo tamo, da vidimo šta će advokati da kažu. Svakako znamo da neće da nas puste da ga vidimo. Ali, želim da budem podrška svom ocu, šta drugo mogu”, kaže Ničić.

Srđan Ničić kaže da su u nalogu za hapšenje koje mu je policija predala nalazila imena još nekoliko Srba iz Pasjana.

"Navodi se da Vlada Kosova Aljbina Kurtija dovodi u vezu sa saučešništvom u ratnom zločinu. Naš otac sa tim nema nikakve veze. Od 2002. godine je radio kao nastavnik razredne nastave u školi Miladin Popović u Pasjanu”, kaže Srđan Ničić.

Dodaje da su sve vreme čuli motorole i oružje.

"Dok sam čitao imena iz naloga jedan od njih je krenuo kundakom da me udari, ali nisam reagovao. Nisam se suprostavljao. Bio sam iznenađen svim što se dešava”, objasnio je Srđan Ničić.

(Kosovo online)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading