Srbija Rumunija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sve je započelo kada je kosovski anti-srpski nalog kos_data objavio listu trenutno osvojenih medalja na kojoj je tzv. Kosovo bilo prikazano na vrhu.

Ova objava brzo je privukla pažnju rumunskih korisnika, koji su istakli da je, zapravo, Rumunija ta koja ima najviše medalja među balkanskim državama.

"Kosovo nije na vrhu i nikada nije bilo, zlato je vrednije od ostalih medalja," napisao je nalog Daily Romania.

 

 

U odgovoru, Kos Data je izbacio Rumuniju sa liste, navodeći da tzv. Kosovo ne priznaje Rumuniju kao balkansku državu.

Odgovor Daily Romania bio je jasan: "Priznajemo Kosovo. Kosovo je deo Srbije i mi ga jasno priznajemo kao takvo."

 

 

Ovaj komentar dobio je mnogo pozitivnih reakcija od srpskih korisnika, koji su izrazili zahvalnost na rumunskom stavu i pružili bratsku podršku između Srbije i Rumunije.

"Hvala vam braćo, zajedno smo!", "Pravoslavna braća, Srbi i Rumuni." i "Srbija i Rumunija, braća zauvek." bili su samo neki od komentara koji su se mogli videti.

U međuvremenu, Kos Data je pokušao da uzvrati objavivši sliku zastave Rumunije sa pitanjem: "Čime je Rumunija zaslužila zlato?"

Međutim, i ovaj pokušaj bio je neuspešan, jer su ga korisnici ponovo kritikovali u komentarima, a Daily Romania je odgovorio:

"Zaslužuje jer je prava država, za razliku od Kosova!"

 

 

Kada je na ovu objavu dobio odgovor da tzv. Kosovo jeste prava država, Daily Romania je napisao: "Kosovo je Srbija!"

 

 

Ovom razmenom na Iksu, Rumuni su jasno pokazali podršku Srbiji i njenom teritorijalnom integritetu, ne priznajući tzv. Kosovo kao nezavisnu državu.

Ova podrška nije samo izraz diplomatske solidarnosti, već i odraz zajedničkih kulturnih i istorijskih veza koje povezuju Srbiju i Rumuniju.

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading