Kosovska Mitrovica
Foto: Alo/Alo

.

"Testiranje mosta u dogovoru sa Kforom"

Zamenik ministra za infrastrukturu u tzv. kosovskoj vladi Hisen Durmiši rekao je da se danas završava proces ispitivanja infrastrukturne stabilnosti mosta preko reke Ibar i da je testiranje urađeno u koordinaciji sa Kforom, prenosi Kosovo online.

Most na ibru

Kosovo online

 

 

Durmiši je medijima rekao da nakon završetka ovog procesa očekuju izveštaj od ugovorne kompanije da li je most stabilan za saobraćaj vozila.

- Danas je u toku dana ovaj proces završen i čekamo izveštaj preduzeća da nam pokaže da li je ovaj most stabilan za saobraćaj vozila. Verujem da se testiranje završava danas i u roku od dva-tri dana očekujemo konačni izveštaj - rekao je Durmiši.

On je potvrdio da je testiranje urađeno u koordinaciji sa Kforom.

- Koordiniramo sa Kforom i sa svima da završimo sve procedure - rekao je Durmiši.

Albanci dovoze teške kamione da testiraju most na Ibru

Na glavni most na Ibru između južnog i severnog dela Kosovske Mitrovice oko podne stigla su četiri teška, natovarena kamiona koji su parkirani na južnom kraju mosta i na taj način, po informacijama sa terena, počelo je testiranje stabilnosti mosta čije otvaranje danima najavljuju Aljbin Kurti i njegovi ministri, javlja RT Balkan.

Albanski mediji u Prištini ranije su javili da je prištinska vlada za taj posao odvojila 10.000 evra kao i da su o nameri da testiraju most iz Direktorata tzv. Kosovske policije obavestili KFOR.

Kamioni u ovom trenutku stoje na mostu, a najavljeno je da će narednih dana biti urađen izveštaj da li je konstrukcija mosta stabilna sa saobraćaj motornih vozila.

Na mostu je i patrola italijanskih karabinjera, prisutno je još nekoliko vojnika KFOR-a a pojačano je i prisustvo kosovske policije.

Uhapšena dvojica Srba

Kurtijeva policija uhapsila je Srbe samo zato što su se suprotstavili krečenju srpske trobojke.

 

Po naređenju Aljbina Kurtija, Albanci su prekrečili srpsku trobojku u Kosovskoj Mitrovici.

Saopštenje Kancelarije za Kosovo i Metohiju 

Srbomrzac Aljbin Kurti danas je prvo naredio da se prefarba srpska trobojka na mestu posvećenom stradanju braće Milić u Kosovskoj Mitrovici, gde su Srbi juče mirno protestovali zbog namere Kurtija da otvori most na Ibru, a onda je njegova policija brutalno uhapsila dvojicu Srba koji su se suprotstavili skrnavljenju srpskih simbola. 

Reč je o političkim aktivistima Aleksandru Arsenijeviću i Stefanu Veljkoviću,  koji su na Trgu braće Milića privedeni uz primenu sile samo zato što su se zadesili na mestu na kom su Kurtijevi poslušnici želeli da uklone srpsku trobojku.

Njihovo brutalno privođenje dokazuje da su Srbi u pravu kada su vise nego zabrinuti za svoju bezbednost i egzistenciju na Kosovu i Metohiji, posebno u svetlu namere otvaranja mosta na Ibru što se danas i pokazalo brutalnim privođenjem i odmazdom, upravo u blizini mosta.

Kurti nastavlja sa hapšenjem Srba dok i poslednjeg ne uhapsi, stvarajući svakodnevno nemoguće uslove za život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji ne bi li ih svakovrsnim pritiscima naterao da napuste prostor KiM. To je deo njegove politicke agende stvaranja etnički čistog Kosova i Metohije u kom nema mesta za srpski narod, već samo za njegove velikoalbanske ideje. 

Isticanje simbola jednog naroda civilizacijska je i demokratska tekovina koja je dozvoljena svuda u svetu, samo nije u fašističkom provizorijumu koji stvara Aljbin Kurti naočigled međunarodne zajednice. Uništavanjem simbola srpskog naroda, čije je isticanje i upotreba dozvoljena čak i prema propisima same Prištine, Kurti pokazuje da je do srži ogrezao u mržnji prema Srbima i da to nikakvim lažima ne može da sakrije. 

Samo se još predstavnici međunarodne zajednice prave da to ne vide i ne čuju i okreću glavu od stradanja Srba krijući se iza mlakih i zakasnelih saopštenja, umesto da na terenu sprovode zadatke koji su im delegirani a to je zaštita Srba koji su svakodnevno ugroženi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading