Aljbin Kurti
Foto: EPA/ARBEN LLAPASHTICA

Posle sahrane Fatona Hajrizija, odbeglog zatvorenika sa Kosova i Metohije, koji je u Loznici ubio pripadnika MUP-a Srbije Nikolu Krsmanovića, delegacija policije takozvanog Kosova posetila je porodicu Hajrizi kako bi izrazili saučešće.

U brojnim reakcijama na društvenim mrežama, albanski intelektualci osuđuju postupak rukovodstva policije tzv. Kosova koje je izdalo nalog da "policajci u uniformama posete Hajrizije i izraze im saučešće u ime policije kao institucije“.

"Bez obzira na tradiciju koju imamo, trebalo bi da imamo stav da niste pojedinac već institucija“, napisao je stručnjak za bezbednost Drizdan Šalja ispod fotografije na kojoj pripadnici policije tzv. Kosova u uniformama ulaze u kuću Hajrizija u jednom selu u opštini Srbica.

On je zatražio da se hitno preispita uloga "policajaca“ i izvrši analiza postupka koji je, po njegovom mišljenju, neshvatljiv.

"Potrebna je hitna institucionalna akcija. Trebalo bi sprovesti istragu od strane mehanizma unutrašnje kontrole policije i analizirati ulogu policijskih službenika u ovom slučaju. Kako to opravdati jer nisu u pitanju pojedinci, već predstavnici institucije“, napisao je on.

Podsećanja radi, zamenik direktora policije tzv. Kosova za region sever Veton Eljšani je posle likvidacije Hajrizija u Loznici izjavio da bi isto uradila i policija tzv. Kosova jer je Hajrizi odbegli zatvorenik.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading