kosovska policija
Foto: Printscreen/Printscreen

Predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević priveden je u stanicu policije u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde mu je napisana prijava zato što je duvao u pištaljku u blizini kafića u kome su sedeli ministri privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja, Aljbuljena Hadžiu, Eljbert Krasnići i predsednik opštine Erden Atić, prenosi RTS.

Aleksandara Arsenijevića su priveli policajci u uniformi i civilu, potvrdio je za RTS i istakao da su ga odveli u stanicu i zadržali pola sata, koliko je trebalo, kaže, "da se Svećlja i Krasnići povuku iz severnog dela Kosovske Mitrovice".

Arsenijević je rekao da mu se na teret stavlja delo "remećenje javnog reda i mira".

Nakon puštanja iz policije sa svojim kolegama iz Srpske demokratije Ivanom Orlovićem i Stefanom Veljkovićem, vratio se u centar severnog dela Mitrovice gde su nastavili da duvaju u pištaljke.

Prijavu i privođenje Arsenijevića, potvrdio je i zamenik direktora tzv. policije za region Sever Veton Eljšani, dodajući da je reč o novčanoj kazni.

Arsenijević je sa stranačkim aktivistom Stefanom Veljkovićem privođen i ranije kada se usprotivio prefarbavanju srpske zastave i grafita na srpskom sa patriotskim i nacionalnim sadržajima u blizini glavnog mosta na Ibru.

(RTS)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading