Srpska lista
Foto: Printscreen/Facebook/Srpska lista

Čelnici Srpske liste večeras su na vanrednoj konferenciji za novinare u sedištu stranke poručili da je hitan sastanak sa međunarodnim predstavnicima neophodan i da će zahtevati odgovore na pitanje da li Aljbin Kurti ima njihovu podršku u sprovođenju ovih jednostranih akcija.

Podsetimo ranije danas, do zuba naoružana policija tzv. Kosova upala je upravo po direktnom nalogu Aljbina Kurtija u sva četiri Privremena organa u četiri srpske opštine na severu KiM - Leposavić, Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Zubin Potok, saznaje Telegraf.

- Kurti je krenuo u gašenje srpskih institucija na KiM i u konačni obračun sa Srbima na severu KiM i direktno želi da izazove sukobe i eskalaciju situacije- kaže izvopr Telegrafa.

Specijalci Aljbina Kurtija upali su i u bolnički krug KBC u Kosovskoj Mitrovici, kao i u zgradu u Kosovskoj Mitrovici u kojoj se nalazi Pio Fond, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitorvacki upravni okrug i Centar za socijalni rad.

Ovaj upad Kurti je naredio odmah nakon završetka posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji.

Nakon upada oglaslili su se premijer Srbije Miloš Vučević i direktor Kancelarije za Kim Petar Petković koji su oštro osudili upad policije tzv. Kosova na sever pokrajine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
Nina

30.08.2024 21:27

Kurtiju mora da se stane na kraj, jer je ovo prevršilo svaku meru.