kosovska mitrovica
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Više stotina Srba okupilo se oko 7:30 ispred zgrade opštine, insistirajući na tome da im se omogući obavljanje svakodnevnih poslova i pružanje osnovnih životnih usluga svim građanima, bez obzira na nacionalnost.

 

"Ovde radim 35 godina, pomagali smo i albancima"

 

Radnici koji su se ovog jutra okupili ispred opštine Kosovska Mitrovica poručili su da više decenija rade u toj zgradi koja nikad nije prestala s radom ni u najtežim vremenima, i da su pružali usluge svima bez razlike i Srbima i Albancima, a od juče ne mogu na svoja radna mesta.

 

 

Srbi se okupili ispred zgrade Opštine

 

Ovaj protest je usledio nakon što je Kosovska policija u petak blokirala pristup zgradi opštine, čime je onemogućila srpskim zaposlenima da dođu do svojih radnih mesta.

Ova situacija traje od petka, kada je tzv. kosovska policija nasilno i protivpravno upala u srpske institucije u četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova i Metohije, uključujući prostorije PIO fonda, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad. Od tada, ove institucije su pod blokadom, što je izazvalo ogorčenje među lokalnim stanovništvom.

"Ostaćemo ovde, na našim ognjištima, gde smo rođeni i gde smo odrasli. Niko nas neće proterati," izjavio je jedan od okupljenih građana.

Učesnici protesta jasno su poručili da uprkos trenutnim okolnostima neće napustiti svoja ognjišta i da neće dozvoliti nikome da ih protera sa njihovih vekovnih teritorija.

Okupljeni Srbi su izrazili odlučnost da nastave sa protestima sve dok im se ne omogući povratak na posao.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading