Ameti pucala u ikonu Bogordice
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon, povodom skandalozne objave švajcarske političarke poreklom sa Kosova i Metohije Sanije Ameti, koja je na društvene mreže postavila fotografiju na kojoj puca u ikonu Bogorodice sa Isusom Hristom, pozvao je sve da se odupru ekstremizmu kosovskih Albanaca.

- Recite 'ne' ekstremizmu kosovskih Albanaca - istako je Gujon na društvenoj mreži "X".

U postavljenom videu, Gujonu ukazuje da takozvano Kosovo trenutno politički vode "albanski separatisti i ekstremisti" koji su uništili više od 150 svetinja Srpske pravoslavne crkve od 1999. godine.

Takođe, ukazuje da i sada četiri srpska manastira na Kosovu čuvaju Nato vojnici, kao i da se nalaze na Uneskovoj listi ugroženog kulturnog nasleđa.

- Ameti podržava nezavisnost takozvanog Kosova od Srbije, ona je odbornica švajcarske Liberalne zelene partije i postavila je sliku na kojoj puca u ikonu Bogorodice i Hrista. Švajcarski političari su zahtevali njenu ostavku, neki čak najavljuju i podnošenje krivičnih prijava. Švajcarski zakon zabranjuje napade na verske objekte ili verovanja. Reci 'ne' Sanijinom kosovskom albanskom ekstremizmu -  navodi se u snimku koji je objavio Gujon na društvenoj mreži Iks.

(Kosovo online)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading