Kosovska Mitrovica
Foto: Alo/Alo

Blokada privremenih organa u opštinama na severu Kosova i Metohije traje od 30. avgusta.

Dokumentacija koju je takozvana kosovska policija zaplenila završila je u kosovskoj arhivskoj agenciji, u kojoj kažu da je reč o "značajnoj količini arhivske građe", javljaju prištinski mediji.

Srbi su juče protestovali ispred stanice policije, sa pištaljkama i transparentima "Policija Kurtilenda", "Pustite nam decu!", ”Vratite nam decu!".

Četvoricu srpkih mladića policajci su brutalno pretukli prilikom privođenja u Mitrovici, a tzv. kosovska policija tvrdi da je fizički napadnut i njen pripadnik, ali ne navodi kako je do tog napada došlo.

Mladićima je određen kućni pritvor od mesec dana. Istog dana tužilaštvo u Prištini je objavilo optužnicu za slučaj Banjska - protiv 45 osoba. Tereti ih za navodni "terorizam", odnosno krivična dela "protiv ustavnog poretka i bezbednosti, finansiranje terorizma i pranje novca".

RTS

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Mile lala

12.09.2024 08:09

Otprilike, čini mi se da će Kurti da se zaustavi negde na liniji Čačak Kraljevo. I niko a naročito ne Srbi, ga neće zaustaviti. Kad dodaje do te linije, Kurti će sam stati. A mi moramo da vodimo računa da nas ne isprovociraju i da mudro čekamo pravi trenutak. Vidi se da je četnička politika uveliko na snazi.

Миомир

12.09.2024 10:00

КУРТИ БАНДИТУ, СМРДЉИВА ГАДУРО, ТЕРОРИСТИЧКИ ОЛОШУ, ЏУКЕЛО ОДВРАТНА, СТОКО ГРДНА, БАЛИСТО ШИПТАРСКИ ПОГАНИ_____ ПУСТИ БРЕ СРБЕ 🇷🇸 ДА РАДЕ СВОЈ ПОСАО НА СВОЈОЈ ВИШЕВЕКОВНОЈ ЗЕМЉИ И НА ВЕКОВНИМ ОГЊИШТИМА ЈЕР КОСОВО 🇷🇸 ЈЕ СРБИЈАААААААААААААААААААААААААА 🇷🇸 И НАШЕ СРПСКООООООООООО ЗАУВЕК 🇷🇸 СРБИЈАААААААААААААААААААААААААА 🇷🇸 ЖИВЕЛИ СВИ СРБИ 🇷🇸 СА КОСМЕТА И ПОЗДРАВ ЗА НАШУ БРАЋУ СРБЕ 🇷🇸 И НАШЕ СЕСТРЕ СРПКИЊЕ _ СРБИЈАААААААААААААААААААААААААА 🇷🇸 КОСОВО ЈЕ СРПСКООООООООООО 🇷🇸 ________ НИКАДА НЕЋЕ БИТИ ШИПТАРИЈА ОДВРАТИЈА,ОЛОШИЈА БАНДИТЕРИЈА, ХОШТАПЛЕРИЈА СМРАДИЈА, КЛОШАРИЈА...