kfor
Foto: Alo/Foto: Printscreen/Youtube

„Videli ste takozvane vežbe Kfora ili italijanskih karabinjera koji su bili stacionirani na mostu, a to uopšte nisu bile vežbe. Vežbe bezbednosnih institucija odvijaju se u njihovim kampovima, nema vežbe kosovske policije, ni vojnika Kfora, ni KBS, koje se održavaju usred grada na mostu. To je bila demonstracija snage i obaveštenje za vladu Kosova ko odlučuje. Ja to doživljavam kao pritisak. To je bila odluka Kfora, a zaprava odluka Natoa da ne dozvoli otvaranje mosta od strane institucija Kosova bez ikakve koordinacije ili saradnje između ove dve institucije“, rekao je Ćaljaj.

Komentarišući mogućnost redefinisanja granica za Severnu Mitrovicu pod uslovom da glavni most na Ibru bude otvoren, Ćaljaj je izjavio da je reč o „srpskom šovinističkom mentalitetu“.

„Nema redefinisanja granica. Granice su definisane i ne vidim nikakvu potrebu za tim. Ali to je srpski šovinistički mentalitet, jer je za Srbiju Kosovo i dalje deo Srbije i zaboravljaju da je Kosovo nezavisna država. Ništa drugo ne treba očekivati od srpske države, ali treba da brinemo o pristupu međunarodne zajednice u odnosu na Srbiju jer je oni mnogo maze“, zaključio je Ćaljaj.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
sara

18.09.2024 09:17

Ćaljaj, nikada nije Kosovo bilo albansko i neće nikada biti!!!!. To što kažeš da je srpski šovinistički mentalitet, ja ti kažem da ste vi albanski divljaci i za svoja zlodela tek treba debelo da platite!!!!.