BOLNE VESTI ZA LAŽNU DRŽAVU Evropska unija ispalila Prištinu
Foto: EPA/EPA/VALDRIN XHEMAJ

Saradnik Instituta za humanističke nauke iz Beča Iljir Deda kaže da zahtev tzv Kosova da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji nije trenutno na stolu u Briselu, bez obzira na to što kosovski zvaničnici smatraju da je za to došao momenat.

“Svako može nešto da očekuje. Bez obzira na ovakve zahteve, postoje konkretna očekivanja Evropske unije i Nemačke od vlade tzv. Kosova i odluke koje treba da se donesu za Samit lidera Berlinskog procesa 14. oktobra koje bi onda možda mogle da otvore vrata za dodatne razgovore u vezi kosovskog zahteva za članstvo u Evropskoj uniji”, rekao je Deda za Kosovo onlajn.

On je ukazao da je ova tema bila “deo paketa” s početka ove godine, ali i da je vlada tzv. Kosova to odbila.

“O tome se razmišljalo kada je bilo aktuelno pitanje učlanjenja Kosova u Savetu Evrope i kada se od tzv. Kosova tražilo da podnese nacrt Statuta Zajednice srpskih opština Ustavnom sudu na razmatranje. Tada je deo šireg paketa dogovora bilo i razmatranje odluke Evropske unije o zahtevu tzv. Kosova za članstvo u EU koji je tzv. Kosovo podnelo pre dve godine. Sada to više nije na stolu i ne verujem da se o tome razmišlja unutar EU”, naveo je Deda.

Kosovo onlajn

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading