kosovo
Foto: Printscreen/Printscreen

Okupljeni duvaju u pištaljke i nose transparente na kojima je prikazan kosovski premijer Aljbin Kurti sa natpisom "Sudija, porota i izvršitelj", kao i "Samo nek ide po redu".

Pojedinci nose i fotografije ranjenih mladića iz Štrpca na kojima piše "Od tvoje demokratije, plava sam ja", ali i transparente sa natpisom: "Da li je EU zabrinuta?".

 

Među prisutnima su i članovi Srpske liste Zlatan Elek, Dragiša Milović i Ivan Zaparožac.

Okupljeni zvižde policiji zahtevajući da se Arsenijević pusti.

Članovi Srpske demokratije su policiji predali pretnje koje su dobijali putem društvenih mreža, zahtevajući da ih policija procesuira.

Potpredsednik Srpske demokratije Stefan Veljković, kazao je okupljenima da je ovo miran građanski protest, sa ciljem da se se iskaže nezadovoljstvo zbog policijske represije na severu Kosova. Istakao je da ovo okupljanje nije posvećeno samo Arsenijeviću, već i svim sugrađanima koji mogu da se sutra nađu na njegovom mestu.

Lideri Srpske demokratije ispred Policijske stanice lepe otštampane slike sa društvenih mreža, na kojima su pripadnici Kosovske policije koji pokazuju dvoglavog orla i nose simbole "velike Albanije".

Majka Aleksandra Arsenijevića,  Zorica Arsenijević, izjavila je da će njenog sina, najverovatnije sutra izvesti pred sudiju. Navela da je njegovo hapšenje čin represije, zato što je on mirno i demokratski protestovao, i da nikoga nije ugrozio.

Tokom protesta građana, taksista je pokušao da prođe kroz okupljene demonstrante kod Policijske stanice u Severnoj Mitrovici, ali mu građani nisu dozvolili.

Taksista je u automobilu imao amblem OVK što su građani protumačili kao provokaciju.

Pripadnici Kosovske policije naredili su taksisti da se vrati nazad.

Kosovo onlajn

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading