Vjosa osmani
Foto: Alo/Printscreen

Savetnik za medije Osmanijeve Bekim Kupina istakao je da je ona zabrinuta zbog situacije koja je nastala u vezi sa snabdevanjem pripadnika KBS hranom.

- Predsednica Osmani je sa zabrinutošću pratila situaciju koja je nastala poslednjih dana u vezi sa snabdevanjem vojnika KBS hranom, pa je odmah zatražila detaljan izveštaj od komandanta KSB-a - naveo je Kupina.

On je takođe istakao da je Osmani zatražila sastanak na kojem bi se detaljnije razgovaralo o ovom pitanju sa komandantom KBS Baškimom Jašarijem i ministrom odbrane Ejupom Maćedoncijem.

- Predsednica se angažuje, u okviru svojih ovlašćenja, u cilju rešavanja nastalog problema koji neizbežno utiče na operativnost KBS-a, njen razvojni proces, njen imidž i njen institucionalni integritet - istakao je on.

Kupina je takođe istakao da je Osmani odavno dala predlog programa za višedimenzionalnu podršku KBS-a, međutim, ovom programu je potrebna budžetska podrška u zakonu o budžetu tzv. Kosova, koji predlaže Vlada i usvaja Skupština.

Program od sedam tačaka uključuje isplatu dodataka na platu za opasnost, isplatu za čuvanje i prekovremeni rad, isplatu dnevnica za pripadnike KSB-a tokom školovanja i obuke u inostranstvu (tokom celog perioda školovanja ili obuke, a ne samo za jedan mesec), zdravstveno osiguranje, funkcionalizaciju vojne bolnice sa sekundarnim i tercijarnim medicinskim uslugama, poboljšanje kvaliteta hrane uz najviše zdravstvene i sanitarne standarde, obezbeđivanje pristupačnog smeštaja za vojno osoblje i njihove porodice i stvaranje kreditnog fonda za KBS.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading