Aljbin Kurti
Foto: Alo/EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

 

Svi oni partiju napuštaju zbog brojnih afera u čijem je središtu Aljbin Kurti, korupcije, kriminala, neispunjenih obećanja...

Poslanik u tzv Skupštini Kosova iz redova Demokratskog saveza Kosova, Anton Ćuni, rekao je da su mnogi članovi Samoopredeljenja zainteresovani da se pridruže ovoj partiji. On kaže da su razgovori sa nezadovoljnim Kurtijevim poslanicima u toku i da će oni Samoopredeljenje napustiti i zvanično napustiti za nekoliko dana.

-Ima razgovora čelnika naše stranke sa nekim poslanicima koji su do sada bili u Samoopredeljenju, ostaje da se vidi šta će biti. Istina je da postoji veliko interesovanje za Demokratski savez Kosova, rekao je on.

Izvor iz Prištine za Alo! navodi da je stanje u Kurtijevoj partiji haotično i da se u takvom rasulu ne zna ko šta radi. 

-Kurti u stranačke prostorije gotovo i da ne dolazi. Aktivisti vrata ne otvaraju... Nekad se pojavi neki od funkcionera, ali nema sastanaka, aktivnosti... Stranka se raspada, kaže za Alo! sagovornik iz Prištine koji je dobro upoznat sa stanjem u albanskim partijama.

On dodaje da je organizacija u kojoj radi mesecima tražila sastanak sa funkcionerima Samoopredeljenja, ali da do njega nije došlo.

-Kurti je stopirao sve aktivnosti. U toj stranci funkcioniše samo jedan telefonski broj, svi drugi su isključeni. Prostorije su hladne jer se ne greju. Na mejlove skoro da i ne odgovaraju pa do sastanka sa predstavnicima moje organizacije nije došlo već četiri meseca, kazao je naš sagovornik.

Brojne afere, od onih sa robnim rezervama, hranom, školskim udžbenicima, pa do onih koruptivnih radnji iz energetskog sektora, dodatno su urušile ionako loš rejting Aljbina Kurtija. Građani, posebno oni koji su na prethodnim izborima podržali Samoopredeljenje, pamte sva Kurtijeva obećanja koja nije ispunio.

Bivša takozvana ministarka finansija, Hikmete Bajrami, izjavila je da Samoopredeljenje nije ispunilo nijedno obećanje građanima, i da su svi neuspesi i prazni fondovi rezultat vlasti Aljbina Kurtija.

Bajrami kaže da Samoopredeljenju nisu potrebna nova obećanja, jer ni stara nije ispunilo.

-Sva nerealizovana sredstva su promašaj. Ali i tu Samoopredeljenje ima prednost, pošto nije ispunio nijedno obećanje i obaveze. Sada nema potrebe da pravi program upravljanja za izbornu kampanju, važi isti, samo da ovaj put građani ne veruju njihovim rečima i obmanama, izjavila je Bajrami.

Zbog sveopšteg haosa na tzv Kosovu, Samoopredeljenje, pored funkcionera, napušta i sve veći broj članova. Ovu partiju napuštaju celi mesni odbori koji broje i po nekoliko desetina pa i stotina članova.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Miki

23.10.2024 07:40

Da bre,večiti pobednik svih naših poraza ga je opet pobedio.Samo što ljudi uveliko bežec sa severa KiM KOJE JE IZDAJNIK ISPORUČIO aRNAUTIMA.

mile

23.10.2024 07:50

Da da napuštaju ga i srbi kojih je sve manje na KiM kako zbog njega tako i zbog dogovora sa njim!