NA BBC-U MOGU DA KRITIKUJU VLAST, A NA RTS NE! TO JE LAŽ Veljanovski pokušava da opravda etiketiranje medija od strane Tvitera
Printscreen

Rade Veljanovski hteo da opravda etiketiranje medija od strane Tvitera rečima da na BBC-u urednici smeju da kritikuju vlast u Velikoj Britaniji, a da je to kod nas nemoguće, da se desi uredniku RTS-a.

- Mnogi očigledno ovo ne znaju. BBC je prvi javni servis koji je nastao u Evropi i u svetu, finansira se od javne pretplate. Apsolutno je nezavistan medij, ali ne postoji ništa apsolutno. Nedavno sam u listu Danas spomenuo jedan primer kada je Margaret Tačer naredila vojnu akciju na Foklandima povodom sukoba sa Argentinom. Direktor radija BBC-a je izjavio, komentarišući taj događaj: "Da nema razlike između udovica na ostrvu i u Argentini. On je izrazio jedan antiratni stav i antivladin stav, u tom momentu", rekao je Veljanovski i dodao:

- Njemu se ništa nije dogodila. Zamislite da danas neki urednik iz RTS-a ili RTV izjavi tako nešto.

NA BBC-U MOGU DA KRITIKUJU VLAST, A NA RTS NE! TO JE LAŽ Veljanovski pokušava da opravda etiketiranje medija od strane Tvitera

Printscreen

 

Laž je da urednici, novinari i direktori javnih servisa ne smeju da kritikuju vlast. Dovoljan primer jeste situacija novinarke Olivera Kovačević. Ona je kritikovala vlast u Srbiji i uz to je napredovala nakon tih kritika.

U snimku se čuje tačno kako je Kovačević kritikovala vlast.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading