Mirović: Otvara se rekonstruisani vrtić u Novom Kneževcu
Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas završne radove na rekonstrukciji vrtića Predškolske ustanove "Srećno dete" u Novom Kneževcu, u kome će u narednim nedeljama biti smeštena 52 deteta mlađeg uzrasta.

- Pokrajinska vlada finansirala je rekonstrukciju ovog objekta sa više od 32 miliona dinara, a danas smo postigli dogovor da ćemo finansirati i uređenje dvorišta. Planiramo i izgradnju sportske hale u ovoj opštini i to je jedan od prioriteta u sledećoj godini za ovu lokalnu samoupravu. Ispunili smo zadatak koji je pred nas postavio predsednik Aleksandar Vučić – da u manje sredine ulažemo više finansijskih sredstava - izjavio je predsednik Mirović.

On je podsetio na to da su u toku i radovi na izgradnji vrtića u Pećincima i Opovu.

Prema Mirovićevim rečima, u novoj budžetskoj godini posebna pažnja biće posvećena manje razvijenim opštinama, uređenju komunalne infrastrukture i drugim značajnim projektima.

- Vrtić će ponovo biti otvoren, liste čekanja neće postojati i na taj način zadovoljićemo potrebe i dece i roditelja u Novom Kneževcu. Ovo je samo jedan od projekata koje je finansirala Pokrajinska vlada, nastavljamo zajedno da razvijamo našu opštinu na korist svih građana - izjavila je predsednica Opštine Novi Kneževac Irena Slavković.

Događaju je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading