Mirović: 100 miliona dinara za lokalni i regionalni razvoj
Foto: Alo!

Sredstva obezbeđena preko Pokrajinskog sekretarijata za finansije namenjena su jedinicama lokalne samouprave, zdravstvenim, obrazovnim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite, regionalnim razvojnim agencijama, javnim preduzećima, poslovnim inkubatorima, nevladinom sektoru i ustanovama i preduzećima sa većinskim udelom privatnog kapitala.

Najviše sredstava, prema Mirovićevim rečima, usmereno je gradovima i opštinama za projekte jačanja lokalnog razvoja.

- Od 2016. do 2021. godine samo po ovom konkurusu dodelili smo 618 miliona dinara za 447 ugovora. U novom budžetsko-razvojnom periodu Evropske unije imaćemo mnogo bolje rezultate imajući u vidu značaj i iznos projekata i činjenicu da je u periodu od 2012. do 2015. godine zaključeno samo 138 ugovora vrednih 315 miliona dinara - ocenio je predsednik Mirović.

Kao primere realizovanih projekata prekogranične saradnje, Mirović je, između ostalih, naveo izgradnju pijace u Beloj Crkvi, Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu, kao i novog sistema javne rasvete u Plandištu.

Predsednik je najavio da će u narednoj godini, za koju je planiran budžet od gotovo 89 milijardi dinara, dvostruko veća sredstva biti opredeljena za projekte koji se realizuju preko Sekretarijata za finansije imajući u vidu da nas očekuje novi sedmogodišnji razvojni budžetski period Evropske unije.

Dodeli ugovora prisustvovala je i Smiljka Jovanović, pokrajinski sekretar za finansije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading