ĐILAS PONIZIO JEREMIĆA Ponoš napustio Narodnu stranku i napravio havariju u redovima opozicije
Alo

 Iako su zvanično mnoge opozicione stranke postigle dogovor o zajedničkom učešću na predstojećim parlamentarnim izborima, odnosi među liderima pojedinačnih stranaka zapravo su veoma truli.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas svestan je koliko ga narod ne voli, pa je silom prilika pristao da se ujedini s Narodnom strankom Vuka Jeremića i Demokratskom strankom, ne bi li zajedničkim snagama pokušali da prikupe minimum glasova da pređu cenzus.

Ipak, Đilas nije odustao od namere da svakodnevno ponižava Jeremića na sve moguće načine, te pokušaja da ga zavadi s najbližim saradnicima i povuče ih kod sebe. Sada je to uradio sa Zdravkom Ponošem, potpredsednikom Narodne stranke i Jeremićevim ključnim čovekom, koji je nakon svađe s Jeremićem doneo odluku da napusti NS.

ĐILAS PONIZIO JEREMIĆA Ponoš napustio Narodnu stranku i napravio havariju u redovima opozicije

Foto: ATA Images

 

 

Prema potvrđenim saznanjima, glavni razlog sukoba dvojice najbližih stranačkih saradnika je Ponošev tajni sastanak s Đilasom i vladikom Grigorijem u vezi sa zajedničkim predsedničkim kandidatom opozicije s kojim Jeremić nije bio upoznat.

ĐILAS PONIZIO JEREMIĆA Ponoš napustio Narodnu stranku i napravio havariju u redovima opozicije

Printscreen

 

 

Obradović: Samo da se žuti ne vrate!

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je u jutarnjem programu Nova S da on neće podržati dolazak bivšeg režima.

- Ja da podržavam povratak bivše vlasti, neću! Nemaju oni dovoljno glasova da pobede Vučića. Ne može prozapadna opozicija da pobedi ovu vlast. Kolona bivšeg režima se ljuti kad ih tako nazovem, a oni to jesu, kao i zelene kad nazovem kolonom zapadnih ambasada, oni su svaki dan u kontaktu sa stranim ambasadama - istakao je Obradović.

 

Jeremić, koji je prekjuče na sastanku saznao za ovo, upitao je Ponoša zašto ga o tome nije obavestio. Ponoš mu je odgovorio da je mislio da on to već zna.

Nakon toga Jeremić je ostalim opozicionim partnerima postavio uslov za koalicioni sporazum koji podrazumeva da Zdravko Ponoš ne može biti njihov zajednički kandidat za predsednika Srbije.

Ponoš je zatim izjavio da će u roku od 24 sata javno saopštiti da daje ostavku na funkciju i članstvo u Narodnoj stranci, a već se spekuliše da bi Ponoš uskoro mogao da se nađe u Đilasovoj stranci na nekoj od bitnijih funkcija.

Ovo ne bi bilo prvi put da Jeremićevi saradnici prelaze u Đilasov tabor, pa je tako Nikola Jovanović pre nešto više od godinu dana iz NS prešao u SSP.

Kako je naš izvor saznao, i tokom pregovora o zajedničkom izlasku na izbore Đilas je sve načine pokušavao da potkopa Jeremića, te je insistirao da on ne bude na listi za parlamentarne izbore, na kojoj je njegova Marinika Tepić nosilac.

- Jeremić je svestan da bez koalicije njegova stranka nema nikakvih šansi, te nije imao izbora i morao je da pristane na Đilasove uslove. Zato je Miroslav Aleksić drugi na listi, iako je Jeremić sebe video kao idealnog kandidata za premijera Srbije - ispričao je izvor blizak Đilasovoj stranci.

Kako kaže, Đilas sebe vidi za nosioca liste za beogradske izbore.

ĐILAS PONIZIO JEREMIĆA Ponoš napustio Narodnu stranku i napravio havariju u redovima opozicije

Marinika Tepić - Alo - Nenad Vujanović

 

 

BLAGO NJOJ: Tepićeva već pobedila

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić potvrdila je za đilasovski list „Nova“ da će biti nosilac opozicione liste na predstojećim parlamentarnim izborima, napominjući da je uverena u izbornu pobedu.

- Snažno verujem da možemo da pobedimo i na izborima za Beograd i na predsedničkim, sa dobrim izazivačem Vučiću i osobom koja nas može dovesti do drugog kruga, ali i da na parlamentarnim izborima sa „superlistom“ stranaka i nestranačkim istaknutim ličnostima možemo da osvojimo toliko mandata da onemogućimo Vučića i SNS da imaju svojih sigurnih 126 poslanika - rekla je Tepićeva.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading