Velikom Gradištu godišnja nagrada za najbolju opštinsku upravu
Mihajlo Vasić

 

Tim povodom u svečanoj sali Skupštine opštine Veliko Gradište održan je skup na kome je priznanje i uručeno. 

- Na prvom nacionalnom godišnjem takmičenju u 2018. godini, opština Veliko Gradište osvojila je treće mesto. Tu se nismo razočarali i, naravno, motivisalo nas je da se prijavimo već posle godinu dana i da unapredimo transparentnost rada lokalne samouprave i građansko učešće uvođenjem javnog budžetskog portala i inovativnim pristupom uključivanja mladih i đaka osnovnih i srednjih škola u javne rasprave o budžetu koje je sprovela Radna grupa za izradu budžeta.- naveo je domaćin skupa, predsednik opštine Dragan Milić, pohvalivši rad ove grupe na terenu gde se pokazala velika podudarnost potreba građana sa planovima opštine.

Velikom Gradištu godišnja nagrada za najbolju opštinsku upravu

Mihajlo Vasić

 

Nagrade za lokalne samouprave obezbedilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

- Nema tajni u budžetu, budžet treba da ide na sajt, a građani, poreski obveznici moraju budu informisani gde se troši novac i to uvek treba da bude dostupno - naglasio je Milić.

Tekuće i nove planove opštine Veliko Gradište predstavio je predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište Vladimir Štrbac.

- Osnovni cilj je da se obezbedi socijalni napredak, smanjenje siromaštva, pružanje kvalitenog obrazovanja i zdravstvene zaštite. "Jednaka mogućnost za sve" je moto ovog grada – rekao je Štrbac naglasivši da su sa tim ciljevima usaglašeni i svi ključni infrastrukturni projekti i kreiranje budžeta. On je ovom prilikom pomenuo najznačajnije projekte kao što su rekonstrukcija Ramske tvrđave, izgradnja sportske hale na Srebrnom jezeru, putna i komunalna inforastruktura dok su trenutno u realizaciji projekti izgradnje pristana u Ramu kao i rekonstrukcija šetne staze, a u planu izgradnja šetno-biciklističke staze Ram-Zatonje, izgradnja poluolimpijskog zatvorenog bazena i turističkog aerodroma na Srebrnom jezeru, rekonstrukcija trga i glavne ulice te izgradnja marine i jedriličarskog centra.

Velikom Gradištu godišnja nagrada za najbolju opštinsku upravu

Mihajlo Vasić

 

Kako je napomenuo Štrbac, privatna ulaganja u izgradnju smeštajnih kapaciteta i pratećih sadržaja su višemilionska, a Opštinska uprava to podstiče sa 30 odsto umanjenja za ulaganje u turizam i povezane delatnosti. Takođe, tu su i podsticajne mere u poljoprivredi, izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda i nedostajuće kanalizacione mreže u gradu, ali i četiri sela. Vrši se i unapređivanje grejanja u školama i sportskoj hali.

Na skupu su pomenuti i kapitalni projekti od kojih su najznačajniji izgradnja vodovoda i kanalizacije oko Srebrnog jezera, sanacija nesanitarne deponije, čišćenje Srebrnog jezera kao i rešavanje pitanja vodosnabdevanja i upravljanja otpadnim vodama na teritorije opštine Veliko Gradište, rekonstrukcija Doma zdravlja i mnogi drugi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading