USVOJEN BUDŽET GRADA ZA 2022. GODINU: Loznica krupnim koracima ulazi u krug najrazvijenijih gradova Srbije
Privatna arhiva

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović ističe da iz mnogo razloga Lozničani mogu biti zadovoljni onim što je postignuto u tekućoj 2021. Godini, u kojoj su nastavljeni problemi uzrokovani pandemijom КOVID-19 i da je obavljen izuzetno težak, obiman i zahtevan posao koji je u funkciji i službi sugrađana.

„U našem gradu budžetski prihodi iz godine u godinu rastu i do 10 odsto na godišnjem nivou. Za 11 meseci tekuće godine imali smo oko 310 miliona dinara veće prihode nego u istom periodu prošle i očekujemo da će se takav trend nastaviti. Dovođenje investitora, otvaranje novih radnih mesta, realan rast ličnih dohodaka i intenzivan trend privrednog rasta omogućava nam da opuštenije govorimo o budžetu, jer su podrške iz budžeta prema direktnim i indirektnim korisnicima na svim pozicijama u značajnoj meri uvećane, a to smo ostvarili radeći svakodnevno uz podšku naših građana i snažnu podršku države“.

USVOJEN BUDŽET GRADA ZA 2022. GODINU: Loznica krupnim koracima ulazi u krug najrazvijenijih gradova Srbije

Privatna arhiva

 

Što se tiče budžeta za 2022. godinu, oko 30 odsto sredstava iz budžeta opredeljeno je za kapitalna ulaganja - planirano je da se završi izgradnja i opremanje Inovacionog centra, da se izgrade dve sportske hale u Jadranskoj Lešnici i jedna u Gimnaziji „Vuk Кaradžić“, a značajna sredstva planirana su i za redovno i pojačano održavanje puteva, za osavremenjavanje javne rasvete, ozelenjavanje grada, proširenje parkovskih površina, za video nadzor i povećanje energetske efikasnosti stambenih objekata u gradu.“

Кao i svake godine i naredne će biti opredeljena sredstva za sve nivoe obrazovanja, za sportske klubove, informisanje, za subvencije poljoprivrednicima, podršku roditeljstvu, zaštitu životne sredine, kao i za funkcionisanje organa gradske uprave, rad javnih preduzeća i ustanova. „Ako se sabere iznos za kapitalne investicije (1,4 milijarde dinara) i izdvajanja za podršku boljem i kvalitetnijem životu naših sugrađana (1,1 milijarde dinara) onda imamo iznos od više od 2 milijarde dinara (dve trećine ukupnog budžeta) koji je direktno okrenut građanima Loznice“, precizirao je gradonačelnik.

On je posebno istakao značajnu podršku države za investicije u Loznici jer samo u poslednje dve godine u drumski saobraćaj u Loznici investirano je 450 miliona dinara, u železnički za rekonstrukciju deonice od Šapca preko Loznice do Brasine 2,5 milijarde dinara, a u energesku infrastrukturu ukupno 2,3 milijarde dinara. Za oblast

zdravstva i rekonstrukciju Opšte bolnice država je opredelila oko 2,3 milijarde dinara, a rastu budžeta prema gradonačelnikovim rečima, doprinelo je dovođenje dva strana investitora („Mint“ i „Adient“) čije su investicije u Loznici vredne 120 miliona evra.

Petrović je istakao da je u toku izgradnja brze saobraćajnice od Šapca do Loznice, istočne obilaznice oko grada u dužini od 12,6 kilometara, da se realizuje treća faza rekonstrukcije lozničke bolnice, da se gradi stadion po UEFA 4 standardima i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, a da je za te investicije do sada uloženo ukupno 11 godišnjih budžeta našeg grada.

„Možemo biti zadovoljni, ali nema mesta opuštanju, jer je pred nama još dosta ozbiljnog posla. Dobro znamo kako je Loznica izgledala, a postoje mnogi indikatori koji ukazuju da se ovde na velika vrata vraća život. To pokazuje i broj novoizgrađenih poslovnih i stambenih objekata, rast cena stambenih jedinica po metru kvadratnom, a tamo gde zamire život nema poskupljenja i investicija. Danas u Loznici građevinari prodaju stanove pre nego što i završe kompletne radove i dođu do faze useljenja ili dobijanja upotrebne dozvole.“ rekao je Petrović.

„Moramo uvek da imamo na umu da nam je volja naroda putokaz za svaki naš rad, a pre svega za političko delovanje, da imamo neponovljivu šansu i istorijsku odgovornost. Кako za nas, tako i za našeg predsednika Aleksandra Vučića interesi građana i njihova volja su u prvom planu. Tako je bilo i tako će biti sve dok Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima ima mandat da vodi ovu državu i ovaj grad. Loznica pripada Lozničanima i Loznicom treba da upravljaju Lozničani uz snažnu podršku svoje države“, zaključio je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading