INTERVJU ZA ALO! ŽIKA GOJKOVIĆ, LIDER POKS I ČLAN KOALICIJE NADA: Nismo briselska opozicija!
Alo

Vi ćete biti prvi na listi vaše koalicije za parlamentarne izbore, a Miloš Jovanović kandidat za predsednika, kakva bi Srbija bila da je vodite vas dvojica?

- To će biti pre svega pomirena Srbija, u kojoj će građani živeti normalno. A to znači bez tuča na ulici, a sa dijalogom u parlamentu. Srbija u kojoj će se vrednovati diploma, a ne partijska knjižica, u kojoj će država pomagati domaće, a ne strane kompanije, u kojoj će se seljak pomoći mnogo ozbiljnijim subvencijama. Biće sramota krasti svoju zemlju, a odgovorni za lopovluk će odgovarati. To će biti država u kojoj će se građani putem ustavotvorne skupštine ili referenduma izjasniti hoće li ostati republika ili će se obnoviti Kraljevina Srbija.

To se ovaj put neće desiti, ali čemu se nadate?

- Jednom će se desiti, možda i ovaj put ako dobijemo dovoljno poverenje građana. Mi svakako ulazimo u Skupštinu Srbije. Ukoliko budemo imali dovoljan broj poslanika, možda će većina zavisiti od nas.

Ukoliko budete prešli cenzus, i da vas pozovu u neku buduću vladu Srbije, da li biste to prihvatili?

- Cenzus prelazimo sigurno i realni smo u prognozi da ćemo ostvariti dvocifren rezultat u procentima. Da li ćemo ući u buduću vladu ili ne, zavisi od toga ko će nam to ponuditi i da li će prihvatiti naša programska načela.

Kakve su šanse Miloša Jovanovića, pored njega u predsedničku trku su ušli i Srđan Škoro, Boško Obradović, a pominje i se i Vojislav Šešelj?

- Uz dužno poštovanje, svi koje ste nabrojali nisu za poređenje sa dr Milošem Jovanovićem. On je doktorirao na Sorboni u Francuskoj, iskreni je patriota, bez mrlje u karijeri. Mogao je ostati da živi u Parizu, ali se vratio u svoju otadžbinu, da živi od svoje profesorske plate i bori se za Srbiju. Niko od nabrojanih nema takvu biografiju kao on.

INTERVJU ZA ALO! ŽIKA GOJKOVIĆ, LIDER POKS I ČLAN KOALICIJE NADA: Nismo briselska opozicija!

Miloš Jovanović - Alo! - Dejan Briza

 

Da li bilo ko ima šanse ako se na izborima za šefa države kandiduje Aleksandar Vučić?

- Trenutno deluje da nema, ali ima još vremena do izbora. Ako Jovanović uđe u drugi krug, lično bih se kladio na njega da može i da pobedi.

Vi i Jovanović ste uveliko u kampanji, obilazite Srbiju, šta vam kažu građani?

- Građani su rezignirani i generalno razočarani u političare. Žele nove ljude, iskrene, one koji ih nisu slagali i prevarili. Obojica smo takvi. Zato sam i veliki optimista.

INTERVJU ZA ALO! ŽIKA GOJKOVIĆ, LIDER POKS I ČLAN KOALICIJE NADA: Nismo briselska opozicija!

Alo

 

A kako se vi slažete, šta je ono što vam je zajedničko, a oko čega se raspravljate?

- Slažemo se oko budućnosti i vizije za Srbiju. Moje mišljenje je da moramo biti malo agresivniji u kampanji i žešći u nastupima, što je možda posledica moje sremačke krvi i porekla, a on je više beogradski intelektualac i francuska škola.

Opozicionari okupljeni oko Dragana Đilasa i Vuka Jeremića koji su prethodne izbore bojkotovali na naredne izlaze, da li vas je to iznenadilo?

- Nije me iznenadilo, jer pre ili kasnije su morali shvatiti svoju grešku da bojkotuju izbore. Time su samo produžili aktuelnoj vlasti mandat za dve godine, a ništa nisu dobili.

Oni vas optužuju da ste Vučićeva opozicija, pa jeste li?

- Mi smo srpska koalicija NADA i niti smo Vučićevi jer da jesmo, bili bismo s njim u koaliciji i bili bismo u ugodnoj poziciji vlasti, ali nismo. Nismo ni briselska opozicija, kao ti što nas napadaju, koja više vodi računa o interesu Zapada, nego sopstvenog naroda.

Vojislav Mihailović
kandidat za gradonačelnika

Ko će vam biti kandidat za Beogradske izbore? 

- Kandidat za gradonačelnika naše Srpske koalicije NADA, koju čine POKS, DSS i 28 pokreta, stranaka, grupa i udruženja građana, biće potpredsednik POKS-a, diplomirani pravnik Vojislav Mihailović, gradonačelnik Beograda u najteže vreme dok smo bombardovani i potpredsednik Skupštine Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading