MEŠTANI S RADOŠĆU VUČIĆU: Jedini ste predsednik koji je došao, opisali mu svoje probleme i zamolili za pomoć
Alo

"Vi ste jedini predsednik koji je došao u Senište. Jedino je Josip Broz Tito prolazio u blizini našeg sela", rekao mu je jedan meštanin.

Pošto je konstatovao da je problem ovog kraja sve manji broj dece, Vučić je ukazao da su školu u Novoj Varoši, koja je obnovljena, 1991.pohađalo 1.800 đaka, a danas ih je svega 653, što je 35 odsto od onoga što je nekada bilo.


Jedan meštanin mu je rekao da je i Senište imalo svoju školu, koju je sam pohađao, i da je samo u njegovom odeljenju bilo 34 đaka.

Ta škola je, prema njegovim rečima, propala, a Vučić je obećao da će se to zdanje obnoviti da bi moglo da se koristi kao dom kulture.

"Nije problem u prostoru, već da se organizuje sksola za 3 ili 4 dece. Stalni su to troškovi, a šta ćemo za 10 godina kada bude samo jedno dete. Najmanji je problem da se izgradi“, objasnio je Vučić.
MEŠTANI S RADOŠĆU VUČIĆU: Jedini ste predsednik koji je došao, opisali mu svoje probleme i zamolili za pomoć

Foto: Alo!

 

Kuća u kojoj je bila nekadašnja škola, Vučić je kazao, biće obnovljena do juna, jula.

Na to je predsednik opštine rekao da će mu poslati projekat, a Vučić je odgovorio „šta ćeš za jednu kuću projekat da saslješ, gledaj da se to završi, jer neću da čekaju ljudi šest meseci na izradu projekta, i potom još toliko na izvođenje radova.

Meštani su ukazali da je Senište jedino selo koje nema ni crkvu, na šta je Vučić odgovorio "za crkve nije zadužen".

Upitao je i koliko puta je predsednik opštine obišao ovo selo, na šta je dobio odgovor „više puta“.

MEŠTANI S RADOŠĆU VUČIĆU: Jedini ste predsednik koji je došao, opisali mu svoje probleme i zamolili za pomoć

Foto: Alo!

 

Meštani su zatražili i da se izgradi put do sela, na šta je Vučić upitao predsednika opštine šta je problem, a on je odgovorio da ne može naći izvođača za tako mali put.

"Veži izvođače koji rade na većim projektima da urade i ove manje“, poručio je predsedniku opštine.

Jedna meštanka zahvalila je predsedniku na dolasku, i požalila se da joj nedostaje objekat za ovce.

“Imam četiri krave i 40 ovaca, zaradi se koliko se može… Svojim sredstvima sam napravila objekat za krave, ali za ovce ne mogu sama…”, rekla je ona.

Kada joj je ministar poljoprivrede predočio da država daje pomoć, 50 odsto sredstava, ona je kazala da, budući da sama vodi svoje domaćinstvo, “nema vremena da se bavi konkursima”. “Neko drugi će to da uradi umesto vas. Ako vredi 20.000 evra, dobijete 10.000 na poklon od države, 8.000 na povoljan kredit, a 2.000 sami… Završićemo papirologiju, a vi podignite malo broj ovaca”, rekao joj je Vučić.

MEŠTANI S RADOŠĆU VUČIĆU: Jedini ste predsednik koji je došao, opisali mu svoje probleme i zamolili za pomoć

Alo

 

Jedna starija žena poklonila je predsedniku rakiju i ručno rađene čarape, što ga je posebno obradovalo.

Vučić je, u razgovoru sa meštanima, rekao je da će država morati dodatno da ojača industriju mleka, većim premijama, kako bi oni koji drže krave proizvodili veće količine da ne bismo uvozili.

Jedna samohrana majka 12-ogodišnje devojče, ukazala je da je bez prihoda i zamolila je predsednika da joj pomogne u zaposlenju u Hidroelektrani Kokin Brod.

Na to je Vučih kazao da bi bio loš i užasan predsednik ako bi obećao da će to da uradi, jer ne zna ni da li im trebaju ljudi, ali da može da razgovara i pita da li im treba radna snaga.

Ivan Marinković, koji je živeo u Italiji, ukazao je da treba iskoristiti ono što je Bog dao ovom kraju i da treba razviti turizam.

„Učinite da ovo bude Lombardija, jer imamo lepša jezera od Italije. Nova Varoš treba da bude Sent Moric Zlatibora“, rekao je on.

Vučić je istakao da je lepo čuti tako nestso jer retko Srbin govori da imamo nešto lepše od drugih.

Marinković je predložio da se dovede fakultet za turizam u ovaj kraj, ali mu je predsednik kazao da to iziskuje i drugu infrastrukturu.

Predsednik okružne zemljoradničke zadruge Dragan Gojković zahvalio se predsedniku na dosadašnjoj pomoći države.

Rekao je da je dobijeno 7,5 miliona i da je od toga kupljeno 400 jagnjadi, na šta je Vučić posavetovao da traže još podrške.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Goksi

26.12.2021 16:07

Kad svi na vlasti radili kao Vučić bilo bi bržih rezultata, ali retko ko može da radi ao on.