ČVARCI, ĆEVAPI, VOJNIČKI PASULJ, BUREK... Ovo su neka od jela koja predsednik najviše voli! (FOTO)
Foto: Instagram/budućnostsrbijeav

Vučić često zna da fotografijama ili snimcima na društvenim mrežama, obeleži priliku kada ruča sam ili sa saradnicima na nekom od njegovih putovanja širom naše zemlje, gde često odlazi da otvori novu deonicu puta, fabriku, javnu ustanovu ili da proveri dokle se stiglo sa radom u izgradnji unapređivanju infrastrukture i privrede Republike Srbije.

Pored redovnog druženja sa lokalnim meštanima, predsednik ima običaj i da proba lokalne specijalitete.

Predsednik je tako u novembru 2020. godine, u poseti kasarni Vojske Srbije u Nišu, zastao da proba i čuveni vojnički pasulj.

 

 

Jedna od najupečatljivijih objava predsednika je i ona kada je obišao imanje porodice Radić na severu Bačke. Kako se vidi na fotografiji objavljenoj na njegovom Instagram profilu, poslužio se i omiljenim srpskim specijalitetom, domaćim čvarcima.

 

 

Podestimo se šta je predsednik jeo na svojim putovanjima u godini koja je za nama, sudeći po njegovim objavama na društvenim mrežama.

Vučić je početkom 2021. godine svoj gastronomski serijal objava na Instagramu započeo slikom iz restorana Čarda na Dunavu, kraj Novog Sada.

- Radni i praznični ručak sa Anom i Milošem u Čardi na Dunavu, kraj Novog Sada. Veliki planovi za dalji razvoj Novog Sada, ali i mnogo važnih ulaganja u putnu infrastrukturu u narednom periodu. Jedna od najvažnijih investicija biće izgradnja brze saobraćajnice Novi Sad - Bačka Palanka. Srećan praznik! - napisao je Vučić.

 

 

Poseta Aleksandra Vučića Sarajevu, u martu ove godine, uz važne razogovore sa tamošnjim čelnicima, značila je i degustaciju čuvenih sarajevskih ćevapa, kojima predsednik prosto nije mogao da odoli.

- Posle uspešnog boravka u Sarajevu, najbolje okrepljenje pred povratak u Beograd. Služio sam vojsku u Lukavici i još od tada obožavam sarajevske ćevape. Ipak važnije od toga, jeste činjenica da smo zakazali veliki samit Srbije i BIH u Beogradu. Odlična prilika za unapređenje naših odnosa. - napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

Vučić je 14. marta išao u zvaničnu posetu Kraljevini Bahrein, međutim, kod predsednika je posebno zadovoljstvo izazvala trpeza koja je spremljena tom prilikom.

- Na stolu su se našli arapski specijaliteti - jagnjetina spremana 8 sati, kamilje meso, humus, tabule... dovoljno da poslednje veče pod šatorom u bahreinskoj pustinji učini uspomenom za ceo život. Hvala @nasser13hamad na tome što si nam omogućio da upoznamo najlepše običaje vaše zemlje!

 

 

Predsednik se 16. maja, pred put po zapadnoj Evropi slikao kako jede burek i jogurt, nezaobilaznu kombinaciju tradicionalog srpskog doručka.

- Burek i jogurt, odlična priprema za tešku nedelju koja je pred nama. Predstoje nam važni i verujem uspešni sastanci u Ljubljani, Briselu i Pragu. Politički principi su naša snaga, a saradnja sa Evropom i svetom nam garantuje ekonomsku sigurnost i bolju budućnost za naše građane. Živela Srbija! - napisao je Vučić.

 

 

Pored jake hrane koja obiluje mesom, predsednik takođe voli da predahne i uz dobru domaću supu.

- Supa u podne - najbolje okrepljenje pred nastavak napornog dana. Hvala Gordani i svom osoblju naše kuhinje u Predsedništvu što brinu o nama i ispunjavaju sve naše prohteve. - napisao je Vučić.

 

 

Vučić ne propušta priliku I da delegacijama I predstavnicima stranih partnerskih zemalja predstavi specijalitete Srpske kuhinje, ovaj put se na meniju između ostalog našao i domaći srpski ajvar.

- Posle potpisanog Memoranduma o razumevanju sa predstavnicima švajcarske kompanije Stadler Bussanang AG o nabavci vozova za naše nove pruge, u divnom ambijentu restorana @salon_fine_dining razgovaramo o budućim Stadlerovim investicijama u Srbiji. Uzgred, srpski ajvar je neprevaziđen.

 

 

Jednog julskog popodneva, Aleksandar Vučić je na terasi zgrade Predsedništva, sa svojim najbližim saradnicima čekao premijerku Anu Brnabić, tom prilikom skup se zasladio domaćim srpskim slatkom koji je predsednik dobio od srpskih domaćina iz Gruže i Paraćina.

- Čekajući Anu! Radni sastanak sa Suzanom, Markom i Sinišom, a čekamo Anu kako bismo dogovorili sledeće spoljnopolitičke poteze, analizirali ekonomske rezultate i doneli nove mere, za koje verujem da će obradovati građane. Sve to na jednoj od najlepših terasa u Beogradu, u Predsedništvu Srbije, uz slatko koje smo dobili u Gruži i Paraćinu. Hvala mojim domaćinima na divnim poklonima, a uz ovo slatko donosimo odluke koje ćemo sutra saopštiti. - napisao je Vučić.

 

 

Predsednik ne propušta priliku da se druži sa narodom gde god da ode, tako je u poseti Severnoj Makedoniji, zastao da proba pečeni kukuruz na ćošku jedne ulice u Skoplju.

- Prvi pečeni kukuruz koji sam probao ove godine. Zahvalan na gostoprimstvu makedonskom narodu i njegovom rukovodstvu. Verujem u budućnost i najbliže odnose naših država i naroda. - napisao je Vučić.

 

 

Premijerka Ana Brnabić ugostila je predsednika Vučića, a tom prilikom spremila je domaća pileća krilca, Kojima predsednik nije mogao da odoli.

- Prvi put kod Ane na večeri. Krilca su super. Jedini problem je u tome što Ana, u stvari, ne jede, a ja ne mogu da odolim. Lep vikend! - napisao je Vučić.

 

 

Aleksandar Vučić kao čovek iz naroda, često koristi priliku da poseti domaćinstva širom naše zemlje, kad god ide u posetu. Tako ga je Bajinoj Bašti ugostila porodica Ljube Blagojevića, uz domaću srpsku pitu I pogaču, na čemu im se predsednik srdačno zahvalio.

- Uživao sam u gostoprimstvu i obradovao ih najavom izgradnje tunela kroz Kadinjaču. Hvala na gostoprimstvu domaćinu Ljubi, njegovoj supruzi Kristini, baka Ruži, deci Katarini, Marijani i Aleksandru. - napisao je Vučić.

 

 

Jedan od istaknutih momenata predsednikove gurmanske turneje na Instagramu je i onaj kada je sa svojim saradnicima na obilasku gradilišta u istočnoj Srbiji, napravio pauzu uz pola kile hleba, kobasicu mortadelu, majonez i paradajz, nezaobilazan ručak mnogih radnika na gradilištima u Srbiji.

- Najbolji doručak. Pola kile hleba za svakoga, majonez, mortadela i paradajz. Spremni za obilazak novih gradilišta na Istoku Srbije.- napisao je Vučić.

 

 

Vučić je 4. Septembra ove godine ugostio I austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, a za glavno jelo na meniju izabrao je biftek sa njegovog roštilja, uz najbolja Srpska vina.

- Divno popodne koje zajedno provodimo @sebastiankurz i ja. Inače, rekao sam Sebastianu danas da je za nas Srbe najvažnije da budemo dobri domaćini i da nas najviše pogodi kada neko od naših gostiju kaže da to nismo bili. Za one radoznale, prvo što pripremam je biftek, uz najbolja srpska. - napisao je Vučić.

 

 

Predsednik je krajem 2021. godine u obilasku Nišavskog okruga posetio I fabriku YUMIS, gde je probao I njihove čuvene supe.

- Supe su im najbolje na svetu! Srećan sam što sam u srpskoj fabrici, gledaćemo kako da pomognemo oko strateških i suštinskih stvari. Dužnost je države da pomogne svojim investitorima, proizvođačima, srpskim kompanijama, zato postojimo. - napisao je Vučić na Instagramu i time zaključio gastro-serijal objava na Instagramu za ovu godinu.

Iz ovih objava da se videti da je Vučić ljubitelj domaće srpske kuhinje, kao i većina našeg naroda. 

Jednom prilikom, na pitanje sugrađanke šta je to što predsednik najviše voli da jede, Vučić se našalio rekavši da sve voli da jede što se i vidi na njemu.

- Volim pasulj, volim grašak. Volim kad mi majka spremi lignje za slavu. Volim knedle sa šljivama. Volim da jedem što se i vidi na meni - rekao je Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading