MILJANIĆU ZABRANA ULASKA U RUSIJU Sankcije za državnog sekretara MUP Crne Gore, nastao MEĐUNARODNI SKANDAL zbog ruskog milijardera - ubice!
Vlada Crne Gore

- Ambasadi Crne Gore u Ruskoj Federaciji 2. februara je bila upućena nota ruskog Ministarstva spoljnih poslova o zabrani ulaska u tu državu državnom sekretaru Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Zoranu Miljaniću.

Ova mera je odgovor na neprijateljski korak crnogorskih vlasti preduzet u oktobru 2021. godine - pružanje političkog azila državljaninu Ruske Federacije Telmanu Ismailovu, za kojim je raspisana međunarodna Interpolova poternica zbog izvršenja posebno teških krivičnih dela na teritoriji Ruske Federacije - saopštili su iz ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Azerbejdžanac s ruskim pasošem Telman Ismailov, poznati milijarder, pušten je na slobodu u oktobru prošle godine, a odobren mu je azil u Crnoj Gori. Uhapšen je u Podgorici 1. oktobra prošle godine, dvadesetak dana bio je u pritvoru, a zbog dobijanja azila pušten je na slobodu.

Miljaniću zabranjen ulazak u Rusiju zbog davanja azila Ismailovu

Za Ismailovom je Rusija raspisala poternicu zbog toga što je, kako se sumnja, povezan s organizacijom ubistva dva biznismena na području Ruske Federacije.

Кako je pisao portal "Crime Russia", koji se bavi vestima iz kriminala u toj zemlji, Ismailov je nakon bekstva iz Rusije namerno izabrao baš Crnu Goru, koja ga je tada „štitila od izručenja ruskim vlastima“.

Mediji su pisali i da je vlasnik luksuznog kompleksa u turskoj Antaliji „Mardan palasa“, najskupljeg hotela u Evropi, čija je gradnja koštala više od 1,5 milijardi dolara. Ismailov je tražen u Rusiji i zbog pokušaja ubistva pop-pevača Avrama Rusoa, u noći između 18. i 19. avgusta 2006. godine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading