MAGIČNI BROJ TRI! Glavna bitka 3. aprila vodiće se za ulazak u parlament! Cenzus klackalica
Alo!/Nikola Todorović

Najveća izborna trka ovog puta, po svemu sudeći, vodiće se oko cenzusa. Sva istraživanja javnog mnjenja, pa čak i ona opoziciona, pokazuju da SNS ima ubedljivu prednost i da u pogledu toga ko će formirati buduću vlast na svim nivoima nema puno neizvesnosti. Ali zato je bitka za cenzus krajnje neizvesna.

Nakon što je granica za ulazak u Skupštinu za prošle izbore smanjena sa 5% na 3%, pojavio se mnogo širi krug pokreta, stranaka i koalicija koji bi mogli da imaju svoje predstavnike u parlamentu.

Ovog puta čak šest lista je negde oko cenzusa i tek će se u nedelju uveče znati ko je od njih iznad, a ko ispod crte. Redom, to su koalicija NADA (DSS + jedna od frakcija POKS), Zavetnici, Suverenisti (Saša Radulović + Milan Stamatović + Branka Stamenković), lista Borisa Tadića, Srpska radikalna stranka i Dveri (pojačani profesorom Nestorovićem).

Nije mnogo iznad cenzusa ni koalicija Moramo (Ćuta + Zelenović + Ne davimo Beograd), ali za njih je procena da će imati poslanike.

MAGIČNI BROJ TRI! Glavna bitka 3. aprila vodiće se za ulazak u parlament! Cenzus klackalica

Tanjug

 

 

Prema poslednjem istraživanju agencije Faktor plus, lista SNS, predvođena Aleksandrom Vučićem, osvojiće 53,6% glasova, što komotno omogućava samostalno formiranje vlasti. Na drugom mestu je lista opozicije okupljene oko Đilasa (13,7%), a na trećem Socijalistička partija Srbije (10,2%).

Kako je rekao Vladimir Pejić iz Faktora plus, dosta stranaka gravitira oko cenzusa.

- Nisam siguran da će svi preći granicu od tri odsto. Moguće je da će se jedna izdvojiti nauštrb ostalih, ali će se svakako voditi borba do kraja za ulazak u parlament - naveo je Pejić.

MAGIČNI BROJ TRI! Glavna bitka 3. aprila vodiće se za ulazak u parlament! Cenzus klackalica

Foto: Printscreen SRS

 

 

Ko je na ivici

- NADA (DSS + jedna od frakcija POKS)

- Zavetnici (Milica Đurđević)

- Suverenisti (Saša Radulović + Milan Stamatović + Biljana Stojković)

- „Ajmo, ljudi“ (Boris Tadić)

- Srpska radikalna stranka

- Dveri 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading