ZORANA ZARATILA I SA LAVROVOM Ministarki ne treba mnogo da sa nekim uđe u žestok fajt
Alo

Čini se da Zorana Mihajlović, ministarka energetike i rudarstva, svakog dana iskopa neki rov ulazeći na dnevnom nivou u žestoke sukobe sa raznim ljudima. Posle funkcionera SNS-a Vladimira Đukanovića i premijerke Ane Brnabić, na red je došao ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Na ruskog šefa diplomatije Mihajlovićeva se obrušila zbog njegove reakcije na njenu izjavu o otkazanoj poseti Lavrova Beogradu, kada su tri okolne zemlje odbile da izdaju dozvolu za prelet aviona ruske vlade.

- Uverena sam da je gospodin Sergej Lavrov isuviše iskusan diplomata da bi ga začudila bilo koja moja izjava, pa i ova vezana za njegovu otkazanu posetu Srbiji. Ne znam šta je čudno u činjenici da se Srbija kao evropska zemlja nalazi pod velikim pritiskom Evrope i čitavog Zapada samo zato što je jedina zemlja Evrope koja se nije pridružila sankcijama Rusiji i ruskim zvaničnicima - izjavila je Mihajlovićeva i dodala:

- Srbija je pod pritiskom EU i čitavog Zapada ne zato što je nešto loše uradila, već naprotiv, zato što kao prijatelj pruža ovu vrstu podrške Rusiji, zemlji koja je ugrozila teritorijalni integritet jedne druge suverene države - Ukrajine. I samo politički laik ne vidi da u ovim okolnostima poseta jednog od najviših funkcionera Rusije, našeg prijatelja, Srbiji ništa dobro ne bi donela. A znam da šef ruske diplomatije nikako nije politički laik.

ZORANA ZARATILA I SA LAVROVOM Ministarki ne treba mnogo da sa nekim uđe u žestok fajt

Printscreen

 

Podsetimo, Lavrov je prethodno nazvao veoma čudnom izjavu Zorane Mihajlović.

- Potpredsednica Vlade, gospođa Mihajlović, dala je veoma čudnu izjavu da nisu hteli da me vide u Beogradu kao da sam se ja sam pozvao. Ona je dalje rekla da ako Lavrov kaže da je prijatelj Srbije, nije trebalo ni da pomisli da dolazi kod nas kada smo pod pritiskom da uvedemo sankcije Rusiji. Ako si prijatelj, nemoj da dolaziš kod nas, jer će tvoja poseta iritirati Zapad, i to je sve - objasnio je Lavrov logiku ministarke Mihajlović. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
KKK

18.06.2022 09:06

Pa, bas zbog toga sto je ona osoba sklona konfliktima, treba je postedeti bilo kakve funkcije u novoj Vladi.!!!