JASNO JE ZAŠTO JASENOVAC NE RADI ZA POSETE NEDELJOM: Zato što se već od utorka poziva na klanje Srba!
EPA/ ANDREJ CUKIC

Na najsramniji način, ne štedeći kako srpski narod, tako ni predsednika lično, pljujući na srpske žrtve i pokušavaju da ponize našu zemlju udružili su se oni koji pokušavaju da se predstave kao “zverke” iz gore pomenute poslovice, a time su i otkrili svoj trag i namere.

USTAŠKI VOĐA PO KOM HRVATI DAJU IMENA ULICAMA Ovo je monstrum koga je predsednik Vučić pominjao (FOTO)

Naime, ustaški režim premijera Hrvatske Andreja Plenkovića zabranio je privatnu posetu srpskom predsedniku najvećem stratištu srpskog naroda Jasenovcu.

Razume se i zašto je ta zabrana došla. Pa, zar bi Plenkoviću i njegovim sledbenicima išlo u prilog da se govori o tome kako je na tom mestu mučeno i ubijeno oko 700.000 Srba, Roma i Jevreja. Najbrutalnije… klanjem, vešanjem, dranjem, silovanjem.

JASNO JE ZAŠTO JASENOVAC NE RADI ZA POSETE NEDELJOM: Zato što se već od utorka poziva na klanje Srba!

Foto: Youtube/Printscreen

 

Žene, deca, starci… svi su oni u očima ustaša bili isto – broj kog se treba rešiti na najmonstruozniji način.

Ipak, svojom zabranom postigli su suprotno: istina je za tri dana izašla na videlo. Više se saznalo o Jasenovcu za tri dana nego za tri decenije.

Trebalo je predstaviti krivca, kao i uvek dobro poznatog, dežurnog “krivca”, a koji je imao nameru da upali sveću i ostavi cveće odajući tako počast žrtvama stradalim od ustaške ruke.

Vučića su optužili da želi da “provocira” i izazove “kaos”, lažljivi ustaški mediji su dobili znak za napad. Ne ustuknuvši ni na momenat, predsednik Srbije razbio je sve laži, jednu po jednu.

“Ubij Srbina!”

Nisu se zaustavili… Ali sada je jasno zašto Jasenovac za posete ne radi nedeljom – zato što već od utorka ustaše pozivaju na ubijanje Srba!

Ono što bi trebalo da je oličenje fer pleja, a to je sport, iskorišćeno je u političke svrhe.

U Zagrebu je sinoć viđen novi skandal u režiji hrvatskih navijača, na meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Dinama i makedonskog Škupija.

U jednom trenutku utakmice, navijači oba tima počeli su sa nacionalističkim skandiranjem “Ubij Srbina”. Navijači Škupija su na utakmicu doneli i zastavu Albanije, iako ne predstavljaju ovu zemlju kao šampioni, već Severnu Makedoniju, i kao takvu je razvili preko dobrog dela tribine “Maksimira”.

 

 

Viđena je na tribinama i zastava ozloglašene UČK-a, vojne formacije poznate po najstrašnijim zločinima nad Srbima.

Da nije slučajno Vučić organizovao povike i zastave, kao što je “organizovao” i cepanje plakata na Cetinju?! Znamo već odgovor, da se ne muče tamošnji mediji i rukovodioci istih.

“Kriva Vučićeva omladina”

Da pojasnimo. Slučajno ili namerno, istovremeno napadi na Vučića stižu i iz Crne Gore!

Naime, Demokrate sa Cetinja tvrde da su iscepani baneri na vratima njihove kancelarije. Izdali su saopštenje povodom toga, a onda pomenuli Vučića.

Kako, zašto – ne zna se, ali poručiše da ih “ne mogu uplašiti i pokolebati, ni stare retrogradne režimske olupine, niti nova Vučićeva omladina”.

Jasno je, ako ne znaš šta ćeš, koga da okriviš, udri po dežurnom “krivcu”. Što ne?! Pa on je navikao, iako ni ne zna za šta je kriv, važno je pomenuti ga.

Al ne mari, Vučić će kao i uvek poturiti svoja pleća, ne zbog njih, već zbog Srbije i njenog naroda. Udarce će podnositi mirno, a kako rekosmo s početka teksta u poslovici, sve se dešava sa razlogom, te tako i ovo: nisu sakrili ništa, samo su se razotkrili i pokazali trag, da je jedini cilj udariti iz sve snage na Srbiju i i njenog predsednika.

Ipak, ne zaboravimo: u cirkusu ćete videte i lava, i tigra i slona, ali nikada vuka!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (23)

Loading
milos

20.07.2022 11:58

Svojim potezima ustaše pokazuju da nisu ni za kakvu demokratiju kako to navode, već da su obični koljači i primitivci što ceo svet sada zna ovim skandalom.

Petar

20.07.2022 12:58

Srbija se vise ne saginje ni pred kim

Dejana

20.07.2022 13:00

Vucic je neko ko sme pred svima da govori istinu, ko cuva secanje na nevine srpske zrtve

Dejana

20.07.2022 13:01

Srbija sada cuva secanje na proslost, hrabro koracajuci napred

Dejana

20.07.2022 13:02

Zivece Srbija, zivece srpski narod, ali i svi drugi gradjani Srbije

Mina

20.07.2022 13:02

Moramo da znamo sta se dogodilo u proslosti, da odajemo postu nevino stradalim Srbima

stevo

20.07.2022 14:44

Srbija se vise nece saginjati ni pred kim.

sasa

20.07.2022 14:45

Hrvati su ovom zabranom naneli vise stete sebi,nego nama

stefan

20.07.2022 14:46

Zrtve Jasenovca se nikada nece zaboraviti,to sigurno

Patak

20.07.2022 14:47

Srbija nije dzak za udaranje.To Hrvati i zapad mora da shvate

Pavlovic

20.07.2022 14:48

Tudje zrtve Srbija postuje,ali ocekujemo da i drugi postuju nase

Ina

20.07.2022 16:54

Hrvatske ustase su naveci divljaci i zlocinci na svetu,koji nece nikada vise imati priliku da kolju Srbe jer ce se noz okrenuti prema njima.

Miško

20.07.2022 17:31

Nimalo nije dobra situacija u Hrvatskoj, mislim na raspoloženje vlasti i sela građana prema Srbiji. Sve češći su uzvici, transparenti kojima se preti Srbima. osude iz EU, SAD, nema. Ježim se od pomisli da nas čeka nešto slično kao i u prošlosti. Srbija mirno, bez tenzija, odgovara na sve to. Težimo da očuvamo mir, da razvijeamo saradnju, ali druga strana radi sve suprotno.

Jovana

20.07.2022 19:06

Kada vas ne vole višedecenijski neprijatelji, očigledno da ste na pravom putu. Upravo se sada to dešava predsedniku Srbije, koji je izložen medijskom linču kako sa naših, tako i sa ustaških prostora. A onda dodju i siptari koji dodatno podgreju mržnju protiv Vučića i Srbije. E pa prošlo je vreme kada je Srbija ćutala!

Kaja

20.07.2022 21:11

Ne znam zašto se mi uvek nadamo da će Hrvati ikada biti kao mi. Nece,nisu niti će ikada biti i tačka.

Ivana

20.07.2022 22:21

Hrvatska bi trebala zbog svih ovih ispada da se stidi. Srbija će hrabro da govori o Jasecnovcu i čuvati sećanje na sve surovo mučenje i ubijene ljude.

Milica

20.07.2022 23:08

Iskreno, ja nikad nisam verovala da će Hrvati uspeti da istraju ikad u fazama pomirenja. To je uvek bilo diskutabilno.

Goga

21.07.2022 09:03

Pitam se da li bi EU isto,mirno,posmatrala situaciju da se u Hrvatskoj uzvikuje parola "Ubij nemca! ", na primer?

Dunja

21.07.2022 09:24

Hrvati su u 21.veku još ostali u prošlosti, ovakvim ponašanjem apsolutno ne postižu. Jezivo! Ali znam da će Vučić uspeti u svojoj nameri da ode u Jasenovac

Milan

21.07.2022 09:26

Sramotni potez Hrvata ali Vučić je mudriji

Branko

21.07.2022 10:05

Nije dobra atmosfera u Hrvatskoj, kao da se ustaštvo ponovo povampiruje. Nažalost država ništa ne čini da to spreči, naprotiv, iz same hrvatske vlasti stižu tonovi od kojih nam se koža ježi.

Дикили

21.07.2022 11:00

Срамота у 21. веку, држави чланици Европске уније, познате по највишим демократским вредностима да се овако нешто дозволи у Хрватској.