PRIŽELJKUJU KRVOPROLIĆE Kurti poslao svog poslušnika na Brnjak: Šiptari najavili razbijanje barikada i udar na Srbe
Alo, facebook

Ministar unutrašnjih poslova lažne države Kosovo Dželjalj Svečlja boravio je u petak uveče u bazi specijalne policije u blizini Brnjaka na severu KiM, gde je rekao da s međunarodnom zajednicom razgovara o razbijanju barikada. Svečlja je još jednom srpski narod nazvao kriminalcima i bandom.

On je kazao da tzv. Kosovo ima kapacitete da ukloni barikade na severu i da u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom „procenjuju situaciju za adekvatan odgovor“.

- Sever se što pre mora vratiti u normalu. Svaki trenutak proveden pod barikadama koje su podigle naoružane i kriminalne grupe je previše - rekao je Svečlja.

Srpska lista je saopštila da je dolazak Dželjalja Svečlje na administrativni prelaz Brnjak još jedna provokacija Aljbina Kurtija i njegovih poslušnika s ciljem eskalacije situacije na terenu. Ova stranka navodi da on dobro zna da nije dobrodošao u srpske opštine na severu Kosova i Metohije, niti ima šta da traži u tim krajevima.

Alo, facebook

 
PRIŽELJKUJU KRVOPROLIĆE Kurti poslao svog poslušnika na Brnjak: Šiptari najavili razbijanje barikada i udar na Srbe

Foto: Alo.rs

 

- Naglašavamo da je srpski narod opredeljen za mir na ovim prostorima, a Svečljine izjave kako je spreman da nastavi sa upotrebom nasilja i da silom ukloni barikade idu u prilog daljem zaoštravanju situacije. U to ime želimo još jednom da naglasimo da smo opredeljeni za mir, i učinićemo sve da sačuvamo mir i naš narod od nasrtaja iz Prištine, ali ako Kurtijeve jedinice pokušaju nasiljem da uklanjaju barikade, dobiće odgovor srpskog naroda kakav zaslužuju - navela je Srpska lista.

Na nasilno uklanjanje barikada pozvao je i sindikat kosovske policije, koji je u skandaloznom saopštenju naveo da je uputio „hitan poziv Vjosi Osmani, Aljbinu Kurtiju, Kforu i Euleksu da preduzmu hitne mere i oslobode policajce koji su ostali iza barikada“.

„Strpljenju je došao kraj i preti humanitarna kriza i potrebno je hitno intervenisati“, naveo je ovaj sindikat u pretećem saopštenju.

Sve ovo moglo bi Kurtiju da posluži kao opravdanje za eventualne nasilne akcije na severu Kosova i Metohije. Posebno zabrinjava to što Priština, kako je saopštio Svečlja, sa međunarodnom zajednicom dogovara aktivnosti.

 

SRAMOTA

Trajkoviću određen pritvor do 30 dana!

Sud u Prištini odredio je pritvor do mesec dana uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću. Njega Priština sumnjiči za navodno učešće u ratnim zločinima.

- Kakvi ratni zločini, pa on je do pre mesec dana radio u njihovoj policiji. Tada im nije bio zločinac - rekla je Slađanova supruga Suzana Trajković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading