REČ UREDNIKA Grlite one koje volite
Foto: Alo!

Šta reći o godini u kojoj je počeo rat. U kojoj je ceo svet pao u krizu kojoj se ne vidi izlaza ni kraja. Bila je ova 2022. teška, preteška, pa zato i ne treba da nas čudi što je premijerka u intervjuu za Alo! rekla da joj je najveća želja za narednu godinu da bude mir. Rat je najveća nesreća. Majkama koje su izgubile sinove u Ukrajini neće prevelika uteha biti ni granice ni teritorije. Njihov gubitak je nenadoknadiv.

Ali, idemo malo veselije. Nije sve bilo tako crno. Srbija je i ove godine u mnogim oblastima napredovala. Pokazali smo da znamo i možemo u mnogim oblastima, od IT industrije do sporta. Fudbaleri su nas malo razočarali, ali su radost u naše domove donele odbojkašice, Đoković, Španovićeva...  Srbija se po svemu pozicionira kao regionalna sila. Grabimo napred, a klipove koje nam ubacuju u točkove koristimo kao armaturu za nove uspehe.

A na ličnom planu, kao što reče Duško Radović „želim vam da vas ne boli ono što vas je bolelo, a da vas voli ono što vas nije volelo“. Treba nam mnogo više sloge, ljubavi, osetljivosti prema slabima, nemoćnima i bolesnima. Da nikad ne zaboravimo da je najvažnije da budemo ljudi i da u tom duhu vaspitavamo svoju decu.

I ne pominjem decu slučajno, mnogi šampioni znanja, mnoga divna i nadarena deca pala su protekle godine nezasluženo u senku zbog nekoliko slučajeva brutalnog vršnjačkog nasilja. Džaba su nam milioni, kamioni i avioni ako ne uspemo svojoj deci i unucima da prenesemo univerzalne ljudske vrednosti. Potrudimo se da u 2023. godini nađemo vremena za njih, prigrlite ih da osete toplinu porodice da ih ne bi vaspitavale društvene mreže.

I opet da se pomognem rečima patrijarha našeg Pavla kome se stalno vraćamo: „Biće nam bolje kada budemo bolji.“ Zvuči vrlo prosto, ali ne znači da je lako. Ipak, mislim da je vredno truda. Jer, ako nađemo dobrote u sebi, sve probleme i teškoće ćemo zajedno lakše rešavati.

Dragi čitaoci, srećna vam nastupajuća 2023. godina. Mnogo sreće i dobro zdravlje želimo vam mi iz Alo! A kada sat otkuca ponoć, čvrsto zagrlite one koje najviše volite. Ne postoji ništa važnije od toga!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading