ALBANCI PORUČILI: KURTI NAS JE IZDAO! Opšta pobuna u Prištini zbog sporazuma koji je po meri Beograda
EPA/ VALDRIN XHEMAJ

U negativnim komentarima ređaju se mediji, analitičari, predstavnici svih partija koje su van vlasti, obični građani u anketama.

Aljbin Kurti i članovi njegovog Samoopredeljenja uzalud se vade, jer je svima jasno da su pristali upravo na ono za šta je premijer privremenih prištinskih institucija ko zna koliko puta rekao da nikad neće pristati.

S druge strane, predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Moljićaj najavio je da njegova stranka 25. marta organizuje protest na kojem će da zatraže Kurtijevu ostavku zbog dogovora koji je postignut u Ohridu.

- Kroz plan implementacije za Prištinu postoje samo obaveze, dok je Srbija dobila ono što je želela: ZSO - rekao je Moljićaj.

Prema njegovim rečima, za razliku od onoga što je Kurti rekao posle sastanka u Ohridu, dijalog se zasniva ne na de fakto priznanju, već na ZSO.

Kao i Moljićaj, Kurtija žestoko kritikuju dve najveće opozicione partije - Demokratski savez i Demokratska partija Kosova. Kako su poručili njihovi lideri Ljumir Abdidžiku i Memlji Krasnići, on je prihvatio sporazum u kojem nema međusobnog priznanja, što je po njima nedopustivo.

U sličnom tonu, bivša glavna pregovaračica u dijalogu sa Beogradom, Edita Tahiri, poručila je da je Kurti „istorijski i strateški izneverio (tzv.) Kosovo za stolom“.

- Prihvatio je sporazum o nepriznavanju sa Srbijom, uz Udruženje i autonomiju za srpsku manjinu - poručila je Tahiri i dodala da tzv. skupština lažne države i poslanici moraju da isprave ovaj „istorijski neuspeh“ tako što neće odobriti ovaj sporazum.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading