"BOG NE DAJE ROG JAKOJ KRAVI!" Ukrajinci najavili invaziju na Krim, Rusi im odgovorili iz Dume
EPA

Izjava ukrajinskog zvaničnika da "Ukrajina ima pravo da uništi sve na Krimu i u novim ruskim regionima" je fašistička, ocenio je deputat Državne dume iz Krimske oblasti, general-major Leonid Ivljev.

Na ovakve i slične izjave koje Podoljak često iznosi u javnost, deputat ruske Dume odgovorio je prigodnom ruskom poslovicom: "Bog ne daje rog jakoj kravi".

Prema njegovim rečima, zbog ove i drugih "fašističkih izjava", Podoljaku je mesto na opuženičkoj klupi, kao i njegovom starijem kolegi Jozefu Gebelsu, ministru propagande u nacističkoj Nemačkoj.

"Rusija uvek štiti svoje teritorije, bilo da je to Krim, DNR, LNR, Zaporoška i Hersonska oblast. Odmazda je neizbežna", zaključio je Ivlajev.

Ranije je savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak za "Kanal 5" rekao da "Ukrajina ima pravo da uništi sve što se nalazi na Krimu, u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti". Prema rečima Podoljaka, vlast u Kijevu nije zainteresovana za udare na Moskvu, ali ciljevi unutar navedenih teritorija su važni. Desna ruka Vladimira Zelenskog sigurna je međunarodno pravo garantuje takvo ponašanje Ukrajini.

"Mi po zakonu imamo pravo da uništimo sve. Ne postoji nijedan pravni zahtev protiv nas", kazao je Podoljak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading