SRĐA TRIFKOVIĆ UPOZORAVA Rusofobija briselske mašinerije ide daleko, mimo osude Putinovog režima, ka odvratnosti i gađenju prema svemu ruskom
Foto: Printscreen Youtube/Balkan info

Otvarajući tribinu urednik Budimir Dubak je kazao da profesora Trifkovića poznajemo kao dugogodišnjeg, briljantnog, nepotkupljivog publicistu, ističući da se pamte njegovi tekstovi koje je objavljivao tokom poslednjih ratova na području bivše Jugoslavije. Bila je, kaže Dubak, dragocena njegova uloga u razobličavanju laži, prevashodno u najuticajnijim međunarodnim medijima, koji su vodili organizovanu kampanju, koja je imala za cilj neviđenu satanizaciju srpskog naroda.

Pišući o Evropskoj uniji, kao „evropskoj zajednici notadzbina“, profesor Trifković dalekosežno ocenjuje da „evrokratske i amerohegemonističke elite dele istu ideologiju uništavanja kultura i identiteta, jednako kao i suvereniteta savremenih država“. Strah od pravoslavlja, po Trifkoviću, ima „psihološke, kulturne i geopolitičke korene još od Četvrtog krstaškog rata - kazao je Dubak.

Govoreći na temu „Rusija na strateškoj raskrsnici", profesor Srđa Trifković je kazao da je u psihološkom smislu, Rusija za Centralnu i Zapadnu Evropu dalja nego u vreme Hladnog rata, jer je retorika govora mržnje i rusofobije prisutna na svakom koraku.

- Može se reći da je to prisutnmo u celoj Evropi koja počinje na reci Bug, zato što je poljska zapravo centar evropske rusofobije. Ne bi taj diskurs bio dopustiv u odnosu ni na jednu drugu etničku, rasnu ili seksualno opredeljenu grupu, uključujući Latinose, Afrikance, Orjentalce, i, naravno, izuzetak su Srbi, jer Srbi su, na svoj način, percipirani kao mali Rusi ili produžena ruka Rusije. Tu apsolutno nije bitno šta Srbi rade, kako se ponašaju, to je percepcija koja je uklesana u kamen. Rusofobija briselske mašinerije ide daleko, mimo osude Putinovog režima, ka odvratnosti i gađenju prema svemu ruskom. Sve to nije skorašnjeg datuma, jer ako to ima i geopolitičku komponentu, pogotovo u slučaju Poljske i pribaltičkih republika, to je izuzetno kulturološki motivisano. Poludela zapadna civilizacija u sunovratu, oličena u sindromu transdženderizma i politizovanog homoseksualizma u Rusiji vidi prepreku za ostvarivanje svojih smrtonosnih ambicija - kazao je, između ostalog, profesor Trifković.

Pratite najnovije vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading