Šešelj kaže da stručnjaci nisu obratili pažnju na jednu jako važnu stvar: Ubio je 7 devojčica i jednog dečaka? Tu se krije motiv!
Foto: Printscreen/Printscreen

- Otac tog dečaka me je pregledao na CT skeneru. To je bilo pre nekoliko godina, a pre dve godine je otišao u privatnu kliniku jer su mu tamo ponudili mnogo veću platu nego što je imao u državnoj službi - rekao je lider radikala, gostujući u jutarnjem programu na TV Hepi.  

Šešelj je primetio da bi jedan od ključeva motiva bio u tome što je dečak ubio sedam devojčica i jednog dečaka.

- Čudi me što nijedan od tih stručnjaka nije javno primetio da je ovaj dečak ubio sedam devojčica i jednog dečaka. Po mom mišljenju, to je put ka otkrivanju motiva - istakao je lider SRS-a, i dodao:  

- Postoje objektivne okolnosti u kojima živi, postoji taj uticaj globalizma, uticaj zapadnjačke kulture, koja je antikultura po svojoj prirodi. Postoji taj internet koji dosta našu decu unazađuje, koji bi trebalo kontrolisati. Evo, sad čujem da je desetine hiljada izraza podrške ovom činu. To je zločinački čin iako ga je malo dete izvršilo.

Šešelj je takođe istakao da su deca sada otuđenija nego što su bila pre.

- Nekad smo imali savez izviđača, ferijalni savez, išli smo jeftino da letujemo zajedno, imali smo pokret gorana, sadili smo šume, radne akcije. Sada to nemamo. Deca su sada otuđenija nego što su bila, iako su na društvenim mrežama. Umesto da se druže negde u prirodi, u sportu, oni se druže na društvenim mrežama. To stvara pomalo izvrnutu svest - poručio je on, i istakao da postoje stvari na internetu koje su krajnje morbidne.

Lider radikala je stava da je dečak naudio i sebi i svojoj porodici.

- Ubio je sebe i svoju porodicu, on će biti zatvoren u ustanovu psihijatrijskog tipa na tri godine, pa još na tri, kad postane punoletan ide u zatvorske bolnice. Koja će to lekarska komisija da saopšti jednog dana da je on sposoban da izađe na slobodu? Vrlo je teško do toga doći - kaže on.

Šešelj je, između ostalog, rekao i da je prerano za dete od 13 godina da ide u streljanu.

Smanjiti punoletstvo na 16 godina

- Mi srpski radikali smo tražili da se punoletstvo smanji na 16 godina, danas su deca inteligentnija nego što smo mi bili, ali zrelost ne ide u skladu sa inteligencijom - smatra lider radikala.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading