Opozicija Novi Sad
Foto: Printscreen/Printscreen

Borba u opoziciji oko toga ko će preuzeti proteste, biti prvi na njima i najviše profitirati baš se zahuktala. A sa njom raste i haos unutar političkih grupa koje organizuju proteste, po onoj staroj „mala bara puno krokodila“.

Prema rečima naših sagovornika iz samog vrha prozapadne opozicije, nervoza je počela da raste onog trenutka kada je broj okupljenih drastično pao.

- Svi smo svesni toga da nešto mora radikalno da se promeni u samom konceptu i organizaciji protesta. Međutim, svako ima svoju ideju, a kroz tu ideju, takođe, svako bi upravo sebe da promoviše. Šta da vam kažem kad je jedan od lidera rekao da bi samo on trebalo da gostuje po televizijama i daje izjave jer se nametnuo kao najprepoznatljivije lice protesta. Možete misliti kako su to ostali dočekali - ističe naš sagovornik, i dodaje da je evidentan manjak ideja i kreativnosti, ali i da je dosta naroda otišlo s ulice zbog konstantnog neslaganja i svađa između lidera stranaka koje su uključene u organizaciju protesta.

POTUKLI SE

Najgore je, kažu naši sagovornici, u Novom Sadu, mada nije mnogo bolje ni u drugim mestima.

- U Novom Sadu je situacija pred pucanjem. Posle tuče Mirana Pogačara iz pokreta „Bravo“ i Mladena Cvijetića iz koalicije „Zajedno“, koja je obeležila poslednji protest opozicije, sukobi između opozicionih stranaka u tom gradu su dostigli vrhunac - ističe naš izvor.

Prema informacijama do kojih je došao Alo!, zbog toga što su protesti počeli potpuno da se osipaju, ali i zbog slika nasilja sa skupa protiv nasilja, opozicione stranke koje u Novom Sadu učestvuju u organizaciji protesta održale su početkom ove sedmice hitan sastanak.

- Sastanak je bio neprijatan i dug, palo je mnogo teških reči i zamerki. Svako se sa svakim svađao, a u međusobnim osudama i prozivkama prednjačili su predstavnici pokreta „Bravo“ i „Zajedno“, koji je tražio da se pokret „Bravo“ isključi iz organizacije protesta.

Iako su svi mislili da će najveće ribanje pretrpeti predstavnici pokreta „Bravo“ zbog, u najmanju ruku, neprimerenog i nasilnog ponašanja jednog od njegovih lidera Mirana Pogačara, koji je inače poznat ne samo po tuči već i po tome što je pozivao na linč neistomišljenika i sa svojim kolegom iz pokreta Brajanom Brkovićem uništavao srpske zastave po Novom Sadu, a i o kome kolege iz opozicije i nemaju baš neko mišljenje, nazivajući ga smradom i slinom - deblji kraj izvukla je koalicija „Zajedno“. Vrlo agresivne predstavnike pokreta „Bravo“ niko nije mogao da obuzda.

Ostali opozicioni partneri su naročito zamerali odboru koalicije „Zajedno“ ponašanje njihovih „značajnijih“ pojedinaca, naročito Mladena Cvijetića, koji je kopredsednik i sekretar gradskog odbora stranke, insistirajući na tome da nasilnik ne može da predvodi protestnu šetnju protiv nasilja.

LIČNA PROMOCIJA

Kako saznajemo, nije bolja situacija ni u samoj koaliciji „Zajedno“, gde su Nebojša Zelenović, Biljana Stojković i Aleksandar Jovanović Ćuta kao rogovi u vreći i svako vuče na svoju stranu.

- Ćuta je besan na Biljanu zbog ispisivanja grafita ispred Skupštine. Smatra da je to radila isključivo zbog lične promocije i bez dogovora i sa kim u stranci, da je namerno izazvala incident da bi završila na naslovnim stranama novina i danima obigravala po televizijama kao mučenica. Zamera Bilji i Zelenom i to što su u Novom Sadu pre nekoliko dana napravili koaliciju sa pokretom SRCE i Demokratskom strankom, za koje niko ne glasa, a izgurali su Narodnu stranku, mada je Bora Novaković uticajan u tom gradu. Ćuta je na ivici toga da izađe iz koalicije - tvrdi izvor blizak koaliciji „Zajedno“, dodajući da, s druge strane, Stojkovićeva zamera Ćuti na soliranju i čestim ispadima, kao i nedolično ponašanje u Skupštini, ali i u TV gostovanju na kom je delovalo da je trešten pijan.

Aleksić protiv Ponoša

Kao što je naš list juče pisao, uporedo sa žestokom bitkom oko liderstva na protestima, traje još žešća trka za naklonost zapadnih ambasada. Na startu su se nadmetala trojica političara, a onda je otpao Savo Manojlović, lider protesta Kreni-Promeni, te su u trci ostali potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić (nada se i da će uskoro oteti stranku od Vuka Jeremića i postati predsednik) i prvi čovek pokreta SRCE Zdravko Ponoš. Ishod ove borbe, kažu upućeni, odlučiće nijanse.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading