Jeremić, Aleksić
Foto: Alo/Alo

 

Vezano za razdor u Narodnoj stranci, Ljubomirović je naveo da mu je žao što je to izašlo u javnost i što nije nađen način da se sukob reši interno i dodao da je sve počelo krajem marta i početkom aprila kada je bio aktuelan francusko nemački plan i prikupljanje potpisa za referendum sa ciljem da se isti odbije. Nakon pokretanja te inicijative određeni odbori su počeli da sabotiraju tu akciju tako što su odlučili da ne pristupe toj akciji „svim srcem“.

On je ubeđen da nije problem u Aleksiću i njegovom patriotizmu već ljudima sa kojima je okružen jer oni ne „dišu temu KiM svim srcem i plućima“ i hteli bi da skrenu malo više u levo.

Ljubomirović smatra da ne može da se govori o bilo kakvom puču od strane Jeremića, ali može da se govori o puču druge strane. Naime, pred glavni odbor su ljudi bliski Aleksiću počeli da zovu odbore i povereništva širom Srbije i govore kako su prikupili 80 ili 90 teritorijalnih organizacija koji podržavaju Aleksića. Pojašnjava da je to učinjeno pred glavni odbor jer ako na glavnom odboru 2/3 GO zatraži vanrednu skupštinu to znači da bi morala prvom prilikom da se održi a prva stavka bi bila smena trenutnog predsednika stranke dok bi druga stavka bila postavljanje novog.

 

Takođe, stava je da će nastaviti da podržava stranku ko god pobedi na Izbornoj skupštini Narodne stranke, zakazanoj za 22. oktobar.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading