Jovanović
Foto: Alo/ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović danas je posetio Prijepolje. Sa njim u obilasku ove opštine bila je premijerka Srbije Ana Brnabić i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Povod posete je završetak projekta "Povezane škole Koraci ka budućnosti"

U Domu kulture ministar Jovanović je obišao karavan Digitalne ekspedicije i izložbu primene digitalnih tehnologija u obrazovanju.

 - Pre pet, šest godina, premijerka Ana Brnabić, postavila je digitalizaciju i obrazovanje za dva ključna prioriteta. Jedan od prioriteta nam je bio da naša deca digitalne veštine 21. veka počnu da koriste svakodnevno i da im one postanu sredstvo za učenje, usavršavanje, istraživanje i zabavu, da prate trendove 4. industrijske revolucije, ali da se trudimo da digitalno drušvo u Srbiji bude ujedno digitalno bezbedno okruženje, - rekao je ministar.

 -Razvijamo i unapređujemo digitalnu infrastrukturu, želimo takođe da se svaki deo Srbije ravnomerno razvija i da svi mladi ljudi bez obzira na mesto prebivališta, bez izuzetka dobiju jednake šanse i znanja, koja će im omogućiti iste izvore koje imaju njihovi vršnjaci u digitalno razvijenim sredinama. I zato sam siguran da ne postoji bolji način da svoj školskoj deci poželimo uspešnu nastavnu godinu, nova znanja i iskustva, istakao je ministar Jovanović.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading