Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Kroz Nacrt zakona o elektronskim medijima ojačana je organizaciona, funkcionalna i finansijska nezavisnost Regulatornog tela za elektronske medije, unapređena je njegova profesionalnost, kao i odgovornost prema javnosti.

Uspostavljeni su novi organi: Savet - organ odlučivanja i direktor - organ zastupanja, kao i jasni kriterijumi za izbor članova Saveta. Takođe, promenjeni su ovlašćeni predlagači za članove Saveta Regulatora, trajanje mandata je ograničeno na šest godina i nije dozvoljen reizbor. Radi objedinjavanja svih relevantnih informacija i unapređenja transparentnosti procesa projektnog sufinansiranja Nacrtom zakona o javnom informisanju i medijima predviđeno je uspostavljanje Jedinstvenog informacionog sistema za sprovođenje i praćenje sufinansiranja projekata u oblasti javnog informisanja kojim će se omogućiti uvid u svaku fazu ovog postupka. Postupak projektnog sufinansiranja će se sprovoditi isključivo putem navedenog sistema nakon njegovog uspostavljanja.

Okrugli sto u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o javnom informisanju i medijima i Nacrtu zakona o elektronskim medijima biće organizovan u formi prezentacije i diskusije:

📍📆🕘 5. oktobar, Novi Sad, 11 časova, Skupština grada Novog Sada, Velika sala na I spratu (Žarka Zrenjanina 2, ulaz III)

BONUS VIDEO

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading