Vojislav Šešelj
Foto: Alo/Profimedia

Predsednik SRS dr Vojislav Šešelj kaže da je 5. oktobar 2000. godine jedan od najmračnijih dana u srpskoj istoriji.

- Pod dirigentskom palicom američke i drugih zapadnjačkih obaveštajnih službi i uz velike injekcije dolara i maraka najgori šljam i ološ u Srbiji dočepao se vlasti. Akcija je izvođena punih godinu dana. Glavni štab operacije bio je u Budimpešti i njime je rukovodio Vilijam Montgomeri, kasnije američki ambasador u Beogradu - kaže Šešelj.

Lider radikala podseća da su funkcioneri prozapadnih partija često putovali u Budimpeštu.

- Donosili su ogromne sume novca. O tome nam je najbolje svedočio Velimir Ilić. Formirana je jedna organizacija koja se zvala "Otpor". "Otpor" je bio subverzivnog karaktera i uglavnom je okupljao mlade ljude. Šefovi "Otpora" su dobijali velike pare, a obični mladići i devojke su išli čistog srca, izmanipulisani da misle da rade nešto dobro za Srbiju - izjavio je Šešelj.

Ističe da su tada na vlast došli visokorangirani kriminalci.

- Oni su odmah počeli veliku pljačku Srbije, neviđenu u dosadašnjoj istoriji. Dvanaest godina su dosmanlije upravljale Srbijom i kamen na kamenu skoro da ne bi ostao da su bili na vlasti još dvanaest godina. Na svu sreću, ta vlast je morala jednom da se okonča i da Bog da se više nikad ne povratila - rekao je Šešelj za alo.rs.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading