Ana Brnabić i Si Đinping
Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ (HO)

Kineski predsednik Si Đinping je nagovestio da će pokušati da dođe u Srbiju sledeće godine, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić koja se nalazi u poseti u Kini.

Ona je u izjavi za novinare rekla da je sastanak sa Sijem protekao odlično, i da je ovo jedna od najvažnijih vesti sa tog sastanka.

Ana Brnabić i Si Đinping

VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ (HO)

 

 

"Potvrdili smo prijateljstvo, partnerstvo u političkom i ekonomskom smislu. NR Kina nikada neće promeniti svoj stav po pitanju Kosova i Metohije, a mi u potpunosti poštujemo politiku jedne Kine", istakla je Brnabić.

Ona je dodala da što se tiče ekonomskih odnosa, oni su dobri i sve bolji.

Ana Brnabić i Si Đinping

VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ (HO)

 

 

"Očekujemo novu eru u međusobnoj trgovini posle potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini. Imala sam brojne sastanke sa kineskim kompanijama, između ostalog i sa predstavnicima najveće kineske logistička kompanije koja zapošljava 520.000 ljudi. To je najveća kineska kompanija u privatnom vlasništvu, 'Džej Di kom' preko njih ćemo da plasiramo proizvode na kinesko tržište", izjavila je Brnabić.

Ona je dodala da su dogovarali da putem njihove platforme promovišu Srbiju i turizam, da što više kineskih turista dođe u Srbiju.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading