Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

U srbomrzačkom tekstu se navodi kako je krajem septembra, Srbija rasporedila napredno oružje duž granice sa tzv. Kosovom, izazivajući zabrinutost međunarodnih aktera.

Autori ove događaje vide kao znak za rastuću pretnju Rusije, saveznika Srbije, koja koristi informativne operacije i podržava Srbiju na različite načine, uključujući ekonomsku pomoć i političku podršku.

U tekstu se takođe za razlog tenzija krive Srbi i njihov "napad na Kosovsku policiju u Banjskoj", kao i da Rusija nastavlja da podstiče nepoverenje među kosovskim Srbima.

Jedna od autora ovog teksta je Ivana Stradner, bivsa beograđanka i pro-ukrajinski i pro-kosovski lobista, poznata po seriji optužbi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sejanju i širenju mržnje prema njemu kao malom Putinu, širom Amerike. 

U stilu male Olbrajtove, Stradner u svojim tekstovima o Srbiji i Srbima piše sve najgore, ističući Vučića kao krivca, a Rusiju i Putina kao pokretač svega lošeg na Balkanu.

Printscreen

Printscreen

 

Lažljivi mediji preneli vest 

Šolakova medijska mašinerija odmah je prenela ovu vest, pa je na portalu Nova S osvanu tekst sa naslovom "„Rusija preko Srbije otvara drugi front u Evropi“: Iz Amerike dosad nije stigla dramatičnija analiza u čijem centru se nalazi čvrsti zagrljaj Vučića i Putina"".

Oni takođe zameraju Srbiji što gas kupuje od Rusije i to uz velike popuste, kao i to da će Rusija blokirati tzv. Kosovo da postane članica Ujedinjenih nacija.

Printscreen

Printscreen

 

 

Ko je Ivana Stradner?

Ko je Ivana Stradner, možda čuvarka svetske demokratije koja svakodnevno brani Zapad od ruske propagande ili zapadni aktivista koja je američki san dostigla idući utabanim putem – putem osuda na račun rodne Srbije i u svetu omražene Rusije.

Printscreen

Printscreen

 

„Jedna od najvećih ruskih slabosti jeste njihova nesposobnost da kontrolišu emocije i sa svojim slovenskim, emocionalnim stavom često greše. Zato Amerikanci i Britanci racionalnim načinom razmišljanja mogu da izlude Kremlj.”

Ovaj citat nije delo nekog neonacističkog autora niti izjava trećerazrednih analitičara koji poslednjih dvadesetak godina obilaze region pretenciozno demonstrirajući svoj uticaj. Ovo je tvit savetnice Fondacije za zaštitu demokratije iz Vašingtona Ivane Stradner. Uz to, ona je i specijalni izveštač „Kijev posta”, rodom iz Beograda.

Uzimajući sve ovo u obzir, ne čudi što su Šolakovi lažljivi mediji izabrali upravo tekst osvedočenog srbomrsca kakva je Stradnerova za svoju prljavu kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Sumadinac

10.11.2023 16:31

Jel je nasa profesija zurnalizma toliko losa da neznaju da uzvrate ovakvim Debilima udarac ili im je lakse da pisu o realiti Sou ili o Starletama.

Ezra

10.11.2023 16:48

Neizvracena ljubav srbina, pa zena pukla ko prangija

smederevac

10.11.2023 17:43

Sta cekaju nasi mladi sa drustvenih mreza ..opleti po ovom olosu ...