jovanović
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

Lažnom patrioti, lideru Nove DSS i koalicije NADA Milošu Jovanoviću, koji je nedavno okrenuo leđa desničarima u Srbiji i priklonio se Draganu Đilasu, Aljbin Kurti nije zabranio ulazak na teritoriju KiM, kao što je to uradio predsedniku Vučiću i funkcionerima SNS.

Naprotiv, Miloš, koji inače ima francuski pasoš, rado je viđen na KiM, odakle je pre nekoliko dana grmeo kako je Vučić, koji je, za razliku od njega i njegovih, vratio pitanje KiM na sto, koji je više nego ijedan lider Srbije pre njega pomogao Srbe u južnoj srpskoj pokrajini - izdajnik.

A upravo taj njegov lagani odlazak, prema rečima člana predsedništva SNS Vladimira Đukanovića, mnogo toga govori i o Vučiću i o njemu, kao i o patriotizmu i izdaji.

- Zanimljivo je da Miloš Jovanović, tobože veliki patriota srpski, može da uđe na Kosovo i Metohiju i Kurti ga pušta kako bi poručio da Srbi sa KiM navodno Vučiću psuju majku. Sa druge strane, nama kao izdajnicima srpskog naroda, pa i Vučiću kao veleizdajniku Kurti ne dozvoljava da uđemo na Kosovo i Metohiju. Toliko o patriotizmu i izdaji - primetio je Đukanović.

aljbin kurti

 

 

Ima tu još nešto jako važno što je možda i suština. Kurti sigurno nije zaboravio da su ga upravo Jovanović i njegov nekadašnji stranački šef Vojislav Koštunica oslobodili iz zatvora 2001. godine. Uz Kurtija, ista vlast u kojoj su bili Miloš Jovanović i Slobodan Samardžić, koji sada razapinju Vučića, oslobodila i 1.800 albanskih terorista, kriminalaca, silovatelja...

Podsetimo, 2001. godine, nakon što je dve i po godine robijao u zatvoru u Nišu, tadašnji predsednik SRJ Vojislav Koštunica čoveka koji teroriše naš narod na KiM pustio je na slobodu. On je uhapšen tokom NATO agresije na našu zemlju i trebalo je da 15 godina robija zbog terorizma, međutim Koštunica ga je pustio kao da je krao bombone, a ne podrivao bezbednost zemlje. Tadašnji premijer Zoran Đinđić izjavio je da je iz novina saznao da je Koštunica pustio Kurtija!

Miloš Jovanović je, promenom stranke i busanjem u patriotske grudo, mislio da može da promeni i prošlost, a ona nemilosrdno i dokumentovano kaže da je njegov DSS i njegov lider Koštunica direktni krivac za divljanje teroriste Kurtija.

Hoće u vlast sa Đilasom i Marinikom

Miloš Jovanović potvrdio je reči predsednika Aleksandra Vučića da je glas za desnicu glas za Dragana Đilasa.

On je, gostujući u jednoj emisiji, jasno rekao da hoće u vlast sa multimilionerom Draganom Đilasom (koji je za sankcije Rusiji) i Marinikom Tepić (kojoj je Srebrenica genocid).

- Moj cilj je da razvlastimo Vučića, a saradnja sa ostatkom opozicije je nužna! Potrebno nam je zajedništvo nakon izbora ako hoćemo da smenimo Vučića, a ja kažem da hoćemo i moramo! Za to mora celokupna opozicija da sarađuje - rekao je Jovanović.

Podaci sve govore: U vreme Jovanovića nijedna zemlja nije povukla priznanje, za vreme Vučića to je učinilo njih 28

Koliko su njegovi napadi na politiku koju po pitanju KiM vodi Vučić apsurdni, najbolje pokazuju sledeći podaci:

* U vreme Miloša Jovanovića, do 2012, nijedna zemlja nije povukla priznanje, a 81 zemlja priznala je tzv. Kosovo.

* U vreme Aleksandra Vučića, od 2012. do danas, 28 zemalja povuklo je priznanje.

Srbi s Kosova ga oduvali

Miloš Francuz, kako zovu Jovanovića, održao je sastanak sa Srbima s Kosova i time se pohvalio na društvenim mrežama, ali bolje da nije.

On je, naime, uspeo da okupi svega dvadesetak ljudi iz Kosovskog pomoravlja, a ostatak je morao da dovodi sa strane.

- Vrbovac, Kosovsko pomoravlje, tribina Srpske koalicije „Nada“! Vi ste srpska vertikala, vi koji opstajete na Kosovu i Metohiji. Aleksandar Vučić odavno smatra da je Kosmet izgubljen. On razume samo materijalni svet, nema duhovno shvatanje - navodi se u objavi Novog DSS na platformi Iks.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading