SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ U ZAKUVAVANJU SPREMILA OMILJENU HRANU Ljubav je najbolji začin za jelo
Piše: T. K.
Tokom razgovora, ministarka je ispričala da je kuvanje važno i za ljubav.
CAKE ZA UDVARANJE
Otkrila je cake koje uvek pale i koje će vam pomoći da zadržite momka ili devojku. Objasnila je da nisu samo emocije ključ za uspešnu vezu. Govorila je i o muškarcima koji se rado late varjače:
- Mlada generacija mladića nema problem s kuvanjem. Oni vole da pripreme jelo. Očigledno su to pomalo mamini sinovi, ali koje su mame naučile da kuvaju.
RECEPT Ministarkin sataraš
- 1 veća glavica crnog luka
- malo ulja
- malo vode
- 3 paradajza
- 3 paprike
- so
- biber
Ministarka ističe da dobro pripremljen obrok i ukusna hrana pri prvom susretu ili nekim odlučujućim susretima značajno doprinosi uspehu daljih odnosa. Ipak, ženska veština u kuhinji za većinu je i dalje ključni kriterijum na osnovu kojeg se odlučuju da li će ozvaničiti vezu.
- E sad, kad se odlučuju, posebno muškarci naše kulture, za sklapanje braka, za ozbiljnije veze, jedan od njihovih intimnih zahteva jeste da zna da kuva. Da žena zna da kuva. A žena opet očekuje partnerstvo, pa voli muškarca koji hoće u tome da pomogne - mišljenja je naša gošća.
Suze su dokaz da je luk zdrav
Ministarka se tokom kuvanja u restoranu „Uganda“ namučila s lukom. Suze su potekle čim je počela da ljušti luk, ali prema njenim rečima, to je svakoj domaćici dobar znak.
- To znači da je luk zdrav. Brzo će da stanu ove suze, čim izdinstamo luk - sa suzama i osmehom je rekla ministarka prosvete.
ZA MUŽA SAMO MESO
Dok je seckala luk i pripremala sataraš, koji je inače omiljeno jelo njenog unuka koji živi u Lisabonu, Dejanovićeva je pričala i o svom braku.
Navela je da njen suprug više voli meso i južnjačku kuhinju, a da njoj, pak, više prija mediteranska ishrana.
Kako je izgledalo druženje i kuvanje u restoranu „Uganda“, koje savete je još dala, možete pogledati u našoj emisiji „Zakuvavanje“, koju emitujemo svake srede u 20 sati.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)