Aleksandar Vučić
Foto: Alo/Video Plus

Predizborni skup se održao u JP Sportski i poslovni centar Vojvodina.

Obratio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i drugi visoki zvaničnici, te uvaženi članova društva okupljeni oko ove liste.

Prenos uživo pratite na Alo! portalu

16:35 - Obraćanje Aleksandra Vučića

On je ispričao da su ga pomešali sa njegovim dvojnikom dok je dolazio na skup.

- Ono što se zbiva za 4 dana, izbori, nisu šala. Nikada nije bilo važnije ni ozbiljnije, nikada nam nije bila potrebna veća odgovornost. Zbog saznanja kakvi nas pritisci očekuju što čuvamo KiM, jer nećemo da se odreknemo od onoga što pripada i pripadaće napoj zemlji - kazao je Vučić.

Na ove reči, zaorilo se "Kosovo je srce Srbije" u SPENS-u.

- Biće pritisaka oko uvođenja sankcija RF, i mnogo drugih pritisaka. Ekonomski rast u Evropi nije na visokom nivou, što će generisati i druge probleme. Zato je važno da imamo jednu politiku. Pitanje je da li ćemo moći da vodimo ozbiljnu i odgovornu politiku. Oni koji se predstavljaju da su naši proivnici, nemaju svoju politiku. Imaju 20 različitih stavova po pitanju šta hoće da urade za ovu zemlju. To je mnogo veća opasnost nego što možete da zamislite - upozorio je Vučić.

Aleksandar Vučić

Video Plus

 

- Ta politika koju ova zemlja mora da vodi mora da bude usmerena napretku, a ne politika mržnje. I Lazar i janko su mogli da vide koliko je na političkoj strani važno, kako je moralno biti na ovoj strani, u normalnim zemljama ne postoji to kako su oni prošli kada su nas podržali. Po ceo dan vode kampanju pritiv Nikole Jokića i Nikole Pejakovića. U sve se poni razumeju, samo se nisu razumeli u državu dok su je vodili. Ne zaboravite, do 2012. godine sve smo izgubili, fabrike, Crnu Goru, a 2008. su doneli odluku o proglašenju nezavisnosti KiM. To je zato što ste imali rpedsednika i premijera koji se nisu slagali i ni jednu dobru odluku nisu mogli zajednički da donesu. Srbija ne može da ide napred ukoliko ne pobedi lista Srbija ne sme da stane, nećemo moći ni da radimo ni da gradimo ništa - kazao je Vučić.

Na ove reči, u masi se zaorilo "Pobeda!".

- Da budemo fer prema sebi, jesmo li maštali o tome da koristimo voz BG.-Subotica-Novi Sad, zaboravili smo da postoji, a danas imamo najbržu prugu i najbolje vozove u ovom delu Evrope, i završavamo do Subotice do kraja 2024. godine - najavio je Vučić.

- Jesmo li sanjali da ćemo imati Fruškogorski koridor, a sada krećemo i zgradnju Banatskog? Jesmo li sanjali da ćemo do Nove Crnje da izgradimo autopust od NS? Samo ovde u NS smo 9 fabrika otvorili. U Sremu, Pančevu, ima mnogih mesta. Znam koliko dugujemo i Sombori, i šta moramo da uradimo u Kikindi i Vršcu, od Sečnja do Apatina. Znam da možemo više i bolje, i borićemo se da uradimo još više i snažnije.

- Nešto što smo propuštali, što moramo da promenimo kod sebe, je da pokažemo volju za običnog čoveka. Ja ću da ih primam, primajte ih, ne možemo uvek sve da učinimo, ali možemo sve da saslušamo. Takve tašna-mašna funkcionere ćemo da promenimo odmah posle izbora, neka dođu oni koji imaju volje i energije za ljude - kazao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Video Plus

 

- Ko su oni, koji nam danas govore kako su sveci i anđeli i kako će da spasavaju Srbiju? Možete da ih vidite kad apogledate njihove rezultate - katančenje fabrika, pola miliona nezaposlenih, siromašenje vovodine, ponižavanje Srbije, kada smo se stideli srpskih heroja - e, ti bi da se danas vrate na vlast Oni bi uništili Srbiju u najkraćem mogućem periodu. Pre neki dan ste mogli da vidite kako igleda njihova debata - Jovanović, Aleksić G17, Jeremić i Obradović. Pitaju ih šta misle o KiM, oni kažu da treba srušiti Vučića. To je njihova jedina politika, ne znaju ni šta bi sa privredom ni sa Kosovom, znaju samo da mrze. A ja ih razumem, zašto me toliko mrze. Toliko puta sam ih pobeđivao i nastaviću da pobeđujem, i nastaviće da mrze još više, i ništa neće moći da urade. Ubedljivu pobedu tražim, narode, zato što je to dobro za Srbiju - poručio je Vučić.

- Penzionerima da se zahvalim, oni su izgradili ovuu zemlju, 14,8 odsto ide povećanje od sledeće godine. Posebno hoću da se zahvalim ženama, jer one su stub države, bez njih nema države. I ono na šta sam posebno ponosan - naše plate će biti prosečne 1.400 evra, a penzije 650 evra do karaja mandata sledeće vlade. Srbija će čuvati svoju nezavisnu, slobodarsku politiku, biće prava država u pravom smislu te reči. Obišao sam celu Sbriju u ovoj kampanji, nigde doček nije bio ovde kao u Novom Sadu, beskrajno vam hvala na tome. Hvala naljubavi i podršci, a ja vas pozivam da ih pobedimo, da im pokažemo da Srbiju ne mogu da unište, da ih pobedimo ubedljivije nego ikada. I da se uvek kliče Srbiji u Novom Sadu i svakom drugom mestu u našoj zemlji! Pobeda! Da ste živi i zdravi! Srbija ne sme da stane! Živela Srbija! Do pobede! - zagrmeo je Vučić na kraju obraćanja.

16:29 - Obraćanje Miloša Vučevića

- Četiri dana nas dele od izbora. Četiri dana ans dele od najvažnijih izbora poslednjih decenija. Četiri dana od odluke šta će biti sa Srbijom, sa svima nama, sa našim porodicama i našom decom. ovo su sudbinski izbori, a izbor nikada jasniji. Sve maske su pale. S jedne strane, jedna lista, narodna, Aleksandar Vučić Srbija ne sme da stane. jedna lista protiv svih drugih lista! Svih drugih lista koje imaju, bez obzira koje su boje, zajednički imenitelj, zajedničkog gazdu, Dragana Đilasa! - poručio je Vučević.

Aleksandar Vučić

Video Plus

 

- 17. decembra Srbija se pita - ili Aleksandar vučić, ili Dragan Đilas. Ili glasate da nastavimo da gradimo, jačamo Srbiju, da je bolje povezujemo, da se više dece rađa, da imamo jaču vojsku, da rastu plate i da penzije prate plate, ili hoćete da se vratimo u period od pre 2012. godine kada je sve bilo suprotno - kada smo gubili fabrike, radna mesta, Crnu Goru, kada su krenuli da nam otimaju KiM, godine koje su pojeli skakavci - ona žuta elita kojima je bilo bolje, a svim građanima je bilo gore - kazao je Vučević.

- Sećate li se da su ukrali čitav bulevar, galsali iz Soluna, ukrali narodnu kuhinju, isti taj Bora Novaković i Bojan Pajtić nam drže predavanja, kažu da su Srbija protiv nasilja a sprovodili su nnajgore fizičko i psihičko nasilje. Lak je izbor 17. decembra - snažnu Srbiju ili Srbiju koja se stidi sebe, odriče se svog porekla i budućnosti. Zato 17. decembra svi galsamo, svi na izbore, olovke u ruke, jedan broj, jedna država, jedna opcija, jedna lista, jedna ljubav, Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane! U pobede! Nema kukanja, nema predaje, nema povlačenja, do pobede - zaključio je Vučević.

16:21 - Vučić stigao u SPENS

Predsednik Srbije je stigao u halu SPENS u Novom Sadu, praćen ovacijama i aplauzima prisutnih. Povik "Aco Srbine" orio se nekoliko minuta bez prestanka.

16:20 - Obraćanje Lazara Ristovskog

- Rođen sam u Novom Sadu, živeo u Ravnom Selu, a završio školu u Somboru, odakle je najbolji košarkaš na svetu, Nikola Jokić. Ovi su se mnogo prepali kada su videli da Nikola igra u našem timu, malo su im se noge odsekle. Udario im Nikola rampu - primetio je Ristovski.

Aleksandar Vučić

Video Plus

 

- Srbija je velika i jaka onoloko koliko je mi volimo. Ja praštam svim mojim neistomišljenima koji me napadaju. Nećemo valjda da dopustimo da nam sutra Marinika bude predsednik i vodi državu. Oni već 17. uveče više ne postoje. Mi im se nećemo svetiti. Da oni pobede, oni bi se nama najsurovije svetili. U osnovi svakog velikog postignuća mora da stoji dobar duh i vedro raspoloženje. Podržavam Vučića i nastaviću, jer verujem da će u budućnosti raditi sve najbolje za našu Srbiju - poručio je Ristovski.

- Srbija je ozbiljna država, a na čelu Srbije je ozbiljan čovek. Zahvaljujući njemu u Srbiji vlada mir, Srbija ide napred i zahvaljujući njemu, Srbija neće stati. Živela Srbija - zaključio je Ristovski.

16:12 - Obraćanje Janka Tipsarevića

- Možda se neki od vas pitaju otkrud ja u Novom Sadu, kada su moji sa Juga Srbije a ja sam odrastao i živim u Beogradu - rekao je Tipsarević.

On je otkrio da je veliki broj puta igrao u ovom gradu za reprezentaciju Srbije, kao i na drugim takmičenjima.

Aleksandar Vučić

Video Plus

 

- Pored toga, neki od mojih životnih prijatelja su upravo iz Novog Sada, a tu sam upoznao i moju životnu saputnicu. Rođenje moje ćerke, u državnoj bolnici Betanija, se desilo upravo u Novom Sadu, te je moja ljubav za ovaj deo Srbije zaista beskrajna - rekao je proslavljeni teniser.

- Svedok sam promena nezamislivih razmera u sportu. Ulaganje je nezamislivo veće nego pre samo 15 godina. Svestan sam koliko nas svet sada gleda drugačije, sa mnogo više poštovanja - kazao je Tipsarecić, i rekao da je veliki broj ulaganja u našu zemlju doprineo tome da mladi žele da ostanu ovde.

- Srbija ostaje na mladima, ali da bi to bilo tako, sada moramo da idemo napred. Ono što je već urađeno treba da bude podsetnik za dalji rad. Sada više nego ikada - pun gas, pun gas ka nepred bez oklevanja i stajanja, jer svi zajedno ne smemo da stanemo. Srbija ne sme da stane - zaključio je Tipsarević.

16:06 - Obraćanje Dušanke Golubović

Prva na listi "Vojvodina ne sme da stane" rekla je da je pred nama 17. decembar, dan kada odlučujemo o budućnosti Srbije i Vojvodine.

- Važno je da se setimo kakvu smo Vojvodinu nasledili 2012. godine. Bila je to Vojvodina u kojoj se nisu obnavljale škole, bolnice, muzeji, rasprodata, upropaštena. U toj Vojvodini se puno pričalo, ali se obećanja nisu ispunjavala. Vizija liste "Srbija ne sme da stane" je potpuno drugačija i u njoj je Vojvodina neotuđivi deo Srbije koja napreduje.

Aleksandar Vučić

Video Plus

 

- Zajedno gradimo Vojvodinu za budućnost, i stvaramo nove puteve i dostignuća. Smanjujemo nezaposlenost a rastu platei penzije. Gradimo, obnavljamo i razvijamo. Osnovni preduslov ovog razvoja predstavljaju mir i stabilnost jer samo u ovakvom okruženju možemo da negujemo i unapređujemo bogatsvo vojvođanske različitosti, samo zahvakljujući ogromnom znanju i ugledu koji ima naš predsednik, Aleksandar Vučić - rekla je Golubović. 

- U našoj viziji posebnu ulogu igra glas naroda. Zahvaljujući SNS, žene su uspele da se otvare ne samo kao majke, već i da donose važne odluke i sprovode odgovornu politiku. Vojvodinu gradimo i razvijamo, bogatimo i podstičemo, ali je još mnogo posla pred nama. imamo na koji način možemo da ostvarimo ono što smo zamislili. 17. decembra imamo samo jedan izbor, da to je lista broj 1 - "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane" - zaključila je Golubović.

16:00 - Počeo skup

Skup je otvoren intoniranjem himne "Bože pravde". Hala SPENS je prepuna, a masa skandira "Aco Srbine".

****************

Prethodno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Orden prvog stepena Slovačke Evangeličke crkve za izuzetne dosadašnje zasluge i podršku slovačkoj crkvi i narodu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (71)

Loading
Milena

13.12.2023 15:43

Novi Sad uz predsednika! Srbija ne sme da stane!

Dragan

13.12.2023 15:45

Kako opozicija ne vidi da je narod Srbije uz Vučića.

Veljko

13.12.2023 15:46

Uvek ste dobrodošli u Novi Sad Vučiću.

Ena

13.12.2023 15:47

Sa nestrpljenjem čekamo početak predizbornog skupa u Novom Sadu. Podrška predsedniku Vučiću

Ana

13.12.2023 15:51

Vucic ima ogromnu podršku gde god da se pojavi. Narod ga ceni, voli i postuje.

Maja

13.12.2023 15:52

Divna slika, gradjani se uvek okupe u velikom broju da pruže svoju podršku Vučicu.

Mira

13.12.2023 15:55

Novosadjani su dosli u velikom broju da podrze Vucica i Sns

Ana

13.12.2023 15:55

Narod bezuslovnu podrsku pruza Vucicu i listi Srbija ne sme da stane.

Васа С

13.12.2023 15:55

Нема сумње да ће народ доћи у великом броју да да подршку председнику и листи СНС-а Србија не сме да стане!

Васа С

13.12.2023 15:56

Нови Сад је град који се опоравио и подигао на ноге у свим сегментима свог функционисања захваљујући напорном раду СНС-а!

Katarina

13.12.2023 15:57

Jos jedan dokaz da su gradjani Novog Sada uz Vucica u velikom broju!

Katarina

13.12.2023 15:58

Narod podržava Vučića zato što se on bori za ovu zemlju uvek i svuda.

Katarina

13.12.2023 16:01

Ова подршка је заслужена! Србија неће стати, никада.

Katarina

13.12.2023 16:03

Opozicija ne moze ovoliko da sakupi ljudi u celoj Srbiji i u dijaspori zajedno!!!

Gaga

13.12.2023 16:03

Drugačije i nije moglo biti nego puna sportska hala u Novom Sadu.

Katarina

13.12.2023 16:08

Slike govore sve koliko ljudi podržava Vučića i njegovu politiku.

Mitarpavlovic

13.12.2023 16:16

Bravo za Novi Sad hvala narodu koji je došao da daje podršku Vučiću.

Jana

13.12.2023 16:25

Novi Sad je uz predsednika, veličanstven doček! 17.decembra do pobede!

Katarina

13.12.2023 16:26

Ovo je najbolji dokaz koliko građani poštuju Vučića.

Katarina

13.12.2023 16:27

Drago mi je što je podrška ovoj politici ipak velika, to znači da ljudi znaju iz koga će u Srbiji biti bolje.

Katarina

13.12.2023 16:27

Ovo je zaista ogromna podrška Vučiću i politici razvoja koju zastupa

Katarina

13.12.2023 16:29

Ovo je dokaz da gradajni prepoznaju rad I zalaganje SNS.

Ns

13.12.2023 16:59

Hala u Novom Sadu je mala da primi sve ljude

Milan

13.12.2023 17:01

Biće pritisaka oko uvođenja sankcija RF, i mnogo drugih pritisaka.

Darko

13.12.2023 17:06

Do pobede 17og decembra! Srbija ne sme da stane!

Ns

13.12.2023 17:08

Srbija je jaka i uspešna samo sa Vučićem na čelu.

Ns

13.12.2023 17:09

Nema nam jake i uspešne Srbije bez Vučića. Samo on pa 10000 mesta prazno.

Sofija

13.12.2023 17:10

Kako opozicija ne vidi da je narod Srbije uz Vučića.

Dejan

13.12.2023 17:13

Vuci najbolje zna da vodi drzavu i svaki deo Srbije je izgradio...i zahvalni smo mu zbog toga.

Anika

13.12.2023 17:13

Dela govore , reci su suvisne. Digli ste Srbiju iz pepela i zato ce vas narod ponovo izabrati

Sofija

13.12.2023 17:14

Narod bezuslovnu podrsku pruza Vucicu i listi Srbija ne sme da stane

Nada

13.12.2023 17:14

Narod je uz Vucica kao sto se on bori za svoj narod godinama!

Anika

13.12.2023 17:14

Nema sumnje da ce narod zasigurno podrzati listu Srbija ne sme da stane

Rade

13.12.2023 17:15

Svi sem opozicije vide da je je cela Srbija uz Vucica.

Sofija

13.12.2023 17:15

Jos jedan dokaz da su gradjani Novog Sada uz Vucica u velikom broj

Sofija

13.12.2023 17:15

Slike govore sve koliko ljudi podržava Vučića i njegovu politiku.

Anika

13.12.2023 17:16

Opozicija ce biti razbucana. Vucic ce ih oduvati

Lile

13.12.2023 17:16

Narod ceni i postuje Vucica i uvek ce biti uz njega njegovi gradjani.

Minja

13.12.2023 17:16

Opozicija treba da vidi koliku podrsku ima Vucic

Anika

13.12.2023 17:17

Nema jake, uspesne i ekonomski razvijene Srbije bez Vucica

Sofija

13.12.2023 17:17

Narod podržava Vučića zato što se on bori za ovu zemlju.

Srba

13.12.2023 17:18

Cela Srbija je uz Vucica jer je covek iz naroda,koji se bori za bolju i lepsu buducnost svih nas.

Uros

13.12.2023 17:19

Svakodnevno se Srbija gradi i sve to zahvaljujuci Vucicu.

Jelena

13.12.2023 17:25

Veliki broj građana se okupio samo zbog Vučića!

Jelena

13.12.2023 17:27

Vučić ima podršku naroda u svim gradovima.