ZAKUVAVANJE Ministarka Jelena Tanasković otkriva tajne uspeha u kuhinji: Kuvam u štiklama, tada su jela najbolja
Visoke štikle savršeno se uklapaju u kuvanje, zato su njena jela najbolja. Jelena Tanasković, ministarka poljoprivrede spremila je u "Zakuvavanju" posnu pitu, a tokom razgovora ispričala nam je da je prvo jelo spremila sa devet godina. Otkrila je i šta njeni prijatelji i kolege iz Vlade, ministri Irena Vujović i Siniša Mali vole da jedu, šta njima kuva i da li su zahtevni degustatori.
- Siniši sam jednom pravila kada smo se porodično okupili kod mene, neki biftek, sećam se. Sto i jednu manu je našao tom bifteku, ali to je tako normalno... A što se Irene tiče, nas dve smo često zajedno. Ja uvek tako nešto napravim, ona kaže: "ne mogu da verujem, kad si sada stigla kolače" - ispričala je Tanaskovićeva.
Slatkiši su joj inače slaba tačka. Kaže da voli da ih sprema i da ih jede:
- Meni je antistres terapija kuvanje. Obožavam da kuvam, volim i da jedem što nije tako dobro nekada, ali dobro. I volim slatkiše, to je ono što me najviše ubija, ali generalno, volim i slano i slatko.
Ono što ne voli jeste raspremanje posle pripreme obroke. Kome je delegirala taj deo posla, šta nikako ne jede i od koga je ukrala prvu knjigu recepta saznaćete u emisiji "Zakuvavanje" koja emitujemo svake srede u 20 sati. T.K.
Pita na štiklama
- pola kilograma tankih kora
- 6 slatkih jabuka
- 5 kesica vanil šećera
- cimet, po želji
- suvo grožđe
- čaša tople vode
- dve kašike ulja
- griz
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)