KiM
Foto: Alo/Foto: Alo!

Turistički kompleks Rajska banja u Banjskoj kod Zvečana, koji je otet po nalogu Aljbina Kurtija, postaće policijsko-vojna baza lažne države Kosovo!

Kurtijevi policajci, naoružani do zuba, zajedno sa službenicima prištinske Agencije za privatizaciju, pre dva dana upali su u ovaj kompleks, isterali radnike, i zaposeli sve prostorije i pripadajuće zemljište. Na tom mestu, kako Alo! saznaje od izvora iz Prištine, Aljbin Kurti planira "podizanje" baze koja će biti ustupljena paravojnim i policijskim službama lažne države.

Ovaj kompleks izgrađen je isključivo novcem Vlade Republike Srbije, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a otvoren je  2019. godine. Pored restoranskog i smeštajnog dela, objekat sadrži i spa centar kao i velelepne prostore za rekreaciju. U ovaj turistički kompleks, koji je građen na srpskom zemljištvu i iz budžeta države Srbije, prištinske privremene institucije nisu uložile nijedan dinar.

-Parkirali su policijske džipove ispred objekta, a koji minut kasnije, stigli su i civilni automobili iz kojih su izašli službenici Agencije za privatizaciju iz Prištine. Mahali su nekakvim papirima na kojima je nešto pisalo na albanskom jeziku, a zatim su policajci isterali sve radnike iz objekta. Rekli su nam da više ne dolazimo i da je objekat u njihovom vlasništvu, kazao je za Alo! jedan od radnika ovog turističkog kompleksa.

KiM

Foto: Alo!

 

Naš sagovornik sa KIM, koji je upoznat sa planom Aljbina Kurtija, kaže da će u ovom turističkom objektu boraviti specijalci i pripadnici KBS.

-Kurti je na severu napravio nekoliko baza i ne planira da se zaustavi. On želi da izvrši potpunu okupaciju severa, zato gradi takve baze i sada je počeo i da otima objekte i da im menja namenu. Njegovi specijalci su Rajsku banju četiri meseca držali ppd blokadom, od momenta kada su se u Banjskoj dogodili oni incedenti, a sada je ceo taj kompleks bukvalno uzurpirao, oteo na silu, kazao je naš sagovornik.

Agencija za privatizaciju iz Prištine kompleks "Rajska banja" u Banjskoj, u opštini Zvečan, proglasila je za "imovinu društvenog preduzeća Kosova."

- Kompleks je dat u zakup Ministarstvu unutrašnjih poslova, potvrdio je generalni direktor ove agencije Arben Ljimani, koji je potvrdio naša saznanja.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je Priština na ovaj način potvrdila svoju nameru sveobuhvatne okupacije severa KIM i da je poručila da Srbija nema pravo da na bilo koji način pomaže svom narodu.

Kurti

YouTube/Kosovo online/Printscreen

 

Petković je istakao da politički ekstremisti u Prištini uživaju u zlostavljanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a da posebno to vole da rade na velike nacionalne i verske praznike.

-Tako su  na Svetog Nikolu, pripadnici Kurtijeve policije upali u kompleks „Rajska banja“, u opštini Zvečan, i odande potpuno bespravno i pod pretnjom silom isterali radnike koji rade na održavanju istoimenog hotela i restorana, naveo je Petković i dodao da je Priština i na ovaj način potvrdila svoju nameru sveobuhvatne okupacije severa KIM.

Srpska lista najoštrije je osudila otimanje objekta Rajska banja od strane antisrpskog režima Aljbina Kurtija koji, kako navode, pred očima međunarodne zajednice uzurpira ovaj izuzetno vredan i značajan banjski kompleks srpskog naroda.

Kidišu i na srpsku zemlju u Zvečanu

U selu Banov Do u Banjskoj ovih dana mašine probijaju puteve do albanskog sela Vidomirića, uzurpirajući na taj način srpska imanja. Kako Alo! saznaje, ovi putevi izgrađuju se i za potrebe tzv. kosovske policije i KBS jer se nalaze na samo nekoliko kilometara od kompleksa Rajska banja.

Meštani srpske nacionalnosti više puta tražili su obustavu radova, a izvođačima od pre nekoliko dana asistira i policija.

Milan Ignjatović iz Banovog Dola potvrio je da je meštanima rečeno da se putevi grade za potrebe kosovske vojske i policije.

SONJA BISERKO U KURTIJEVIM MEDIJIMA NAPALA VUČIĆA

Direktorka Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko osula je drvlje i kamenje po predsedniku Vučiću govoreći da je njegova pobeda prepreka priznavanju Kosova od strane Srbije i dokaz da će Srbija biti faktor nestabilnosti na Balkanu.

Biserko je zakukala u Kurtijevim medijima i rekla da izbori nisu dobra vest ni za Srbiju ni za region, jer se čini da je Aleksandar Vučić apsolutni pobednik ovih izbora.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading