Glasanje
Foto: Alo/Alo!/Vladimir Marković, ilustracija

Prema rečima predsednika PIK-a Rajka Marinkovića, odluka je doneta po službenoj dužnosti i izbori će biti ponovljeni u subotu, 30. decembra.

- To su biračka mesta gde smo mi bez postupanja po prigovorima nego na osnovu uvida u dokumentaciju utvrdili da treba da se ponište rezultati glasanja - rekao je on, a preneo Tanjug.

Glasanje se ponavlja na biračkom mestu broj 8 na teritoriji opštine Plandište, na biračkom mestu broj 34 na teritoriji Grada Zrenjanina, na biračkom mestu broj 70 u Pančevu, na biračkom mestu broj 7 u Kuli i broj 21, „Dom kulture Crvenka“, takođe na teritoriji opštine Kula.

Marinković je objasnio i da zahtev opozicije za ponavljanje izbora na svim biračkim mestima nema pravno utemeljenje, da PIK nema ovlašćenja da poništi celokupan izborni postupak.

- Teoretski se mogu poništiti sva biračka mesta, ali podnosilac takvog zahteva mora ovaj zahtev da podnese pred 45 lokalnih komisija - istakao je on.

Glasački listići za glasanje birača na ponovljenim izborima štampaće se u roze boji, a kontrolni list za proveru ispravnosti na papiru bele boje. Na biralištima će biti utvrđeni i novi birački odbori.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Jelena Tanasković, ministarka poljoprivrede spremila je u "Zakuvavanju" posnu pitu a tokom razgovora otkrila je šta njeni prijatelji i kolege iz Vlade, ministri Irena Vujović i Siniša Mali vole da jedu, šta njima kuva i da li su zahtevni degustatori 🍴 Celu emisiju pogledajte u 20h na našem YouTube kanalu ▶️ Posebno se zahvaljujemo šminkeru Nenadu Tišanoviću @Nency Star #alo #alodnevnenovine #zakuvavanje #jelenatanaskovic #fypシ゚viral #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading