brnabić
Foto: Printscreen/Foto: Pink

- Rekla bih pre svega da je predsednik Vučić dao dobro objašnjene i upoznao sve građane Srbije sa situacijom kada se obratio iz predsedništva. Ono što je meni važno da napomenem je da je i u ovom trenutku predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uz zgradi Predsedništva. Dakle on je na nekih 50 do 80 metara do ovih nasilnika. - saopštila je premijerka gostujući u emisiji Hit-tvit na Pinku.

- Rekla bih da je najvažnije da ćemo mi sačuvati mir, da ćemo obnoviti sve ono što su oni rušili. Oni ruše narodnu imovinu i to će narodnim parama morati da se obnovi - rekla je Brnabić.

- Dakle imate jednu grupu nasilnika i misle da im je sve dozvoljeno. Pripadnici MUP-a su sačuvali mir. Imali su jasne instrukcije i naredbe da ne reaguju, da bi se sačuvao mir. Iako u bilo kojoj drugoj evropskoj državi, ali u tom zapadnom svetu bi reakcija MUP-a bila više nego brutalna. To u Srbiji u poslednjih 10 godina nije tako.

brnabić

Foto: printscreen/pink

 

 

Brnabić je rekla da je svaki pokušaj upada u institucije dramatičan i pokazuje nameru da se nasiljem menja izborna volja naroda. Dodaje da ovo jeste pokušaj Majdana, da je ovo mržnja i nasilje i ono na šta su upozoravali sve vreme tokom izborne kampanje.

- Upozoravala sam da oni ne mare za kampanju, izbore i rezultate, već da je jedina njihova namera nasilna destabilizacija Srbije - rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je važno da građani znaju da je lično razgovarala sa svim stranim diplomatama zapadnih zemalja sa željom da ih upozori na ovo.

- Imali smo podatke od službi koje su upozoravale na ovo. Pre svega i ruska bezbednosna služba nam je dostavila te podatke, međutim optužili su nas da širimo dezinformacije i da su to sve gluposti. Smejali su se, i kao što je predsednik rekao, neko je shvatio ozbiljno, neko je želeo da pomogne, a mnogi su znali i nisu želeli da pomognu - rekla je Brnabić.

Neće biti novog Majdana u Srbiji

Kako kaže, važno je da se zna da će u ovoj zemlji o tome kuda ova zemlja ide odlučivati narod ali na izborima demokratskim putem, dodaje da će tu izbornu volju poštovati i da neće biti novog Majdana u Srbiji.

- Ovde su kako oni kažu da "odbrane volju Beograđana" dovodili nasilnike iz cele Srbije - naglasila je premijerka i pokazala slike kako je nasilnički lomio Četkan iz Blaca.

- Ovo je njihov odnos prema narodu Srbije, prema svim našim građanima prema institucijama - rekla je premijerka dok je gledala scene nasilja isped Gradske skupštine.

Direktno napali izbornu volju građana

Premijerka Brnabić je istakla da su oni direktno napali izbornu volju građana. 

- Oni se kunu da brane izborni rezultat. Netačno. Oni znaju da nije bilo krađe. I to se vidi po svemu što su radili od nedelje. To je najstaršnije šibicarenje. Prvo su opružili naš narod iz RS. A onda su ovi njihovi posmatraši, kad Đilas kaže 40.000, on kaže 50.000. A kada pokažemo da je to brutalna laž, da ni približan broj tog dana nije prešao granicu, onda su samo pomerili "šibice". Pa kao da ovo više nisu ni govorili, nego to su bile "unutrašnje migracije". Samo su nastavili sledeću laž. A kada smo za samo 48  sati pokazali da je i to laž. Šta se onda desilo? Najbrutalnije nasilje, najbrutalniji pokušaj upada u Skupštinu. Dakle nema više ni pokušaja laži, ni pokušaja da se zamaže, nema čak ni toga. Razumeju da nemaju laži na koju mi nećemo odgovoriti da sačuvamo izbornu volju građana. Pokušali su nasilan upad u institucije, bez obzira šta je narod rekao - istakla je premijerka.

Premijerka je istakla da je sve ovo što rade pristalice SPN dobro pripremljeno i da je jedan faktor NVO i da se vrlo jasno koje su to NVO.

- Vi imate CRTU koaja treba da bude objektivna i nezavisna koja izađe sa pričom da je onkološkoj pacijentkinji neko obećao da pomeriri na listi čekanja ako bude siguran glas. Zamslite vi taj skandal. Pa taj neko se automtski diskvalfikovao kao neko nepristrasan i to svi znaju. - rekla je Brnabić i još jednom istakla da svi znaju da igraju za jednon tabor, za SPN i dodala:

- Ne samo da su fer i legitimno izgubili ove izbore. Nego oni nikada nisu ni verovali da mogu da dobiju ove izbore. Ovo nasilje je bilo dobro planirano, dobro osmišljeno. Čitava predstava je bila da kada se završe izbori, kako god da se završe da kažu pokradeni smo.

- Važno mi je da je Srbija stabilna i bezbedna - naglasila je Brnabić.

Premijerka je istakla da su ovo bili izbori na kojima je bio rekordni broj posmatrača, 5587 posmtarača i 148.987 članova biračkih odbora, skoro 150.000, od tih 150.000 11,1 odsto su bili članovi ispred koalicije "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"dakle 89 odsto su bili ispred opozicije. Nema kraće i oni to dobro znaju, istakla je Brnabić.

Brnabić komentarisala snimak Dragana Bjelogrlića

Brnabić je, komentarišući snimak na kojem Dragan Bjelogrlić otvoreno unižava građane u okolnim mestima u Begradu, rekla da oni misle da su oni elita, građani prvog reda, da su pametni, kulturni, lepi i da je njima save dozvoljeno.

- Ovde vidimo da uopšte nije važno ono što misli neko ko živi u Obrenovcu. On kategorizuje ljude. Ja sam odrasla na Karaburmi i imala mnogo prijatelja u Kotežu. Možete sada da zamislite da su ovi ljudi ikada želeli da oni pobede - rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da je su u 21 i 34 časa, demonstranti su počeli da razvaljuju kocke iz kaldrme i da njima gađaju Gradsku skupštinu.

- Meni je strašno kada se setimo kako je sve ovo počelo. Oni su iskoristili najveću tragediju u skorijoj istoriji da krenu u sve ovo - rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da je ovaj izborni proces i sam izborni dan bio toliko "neregularan" da nikada manje žalbi i prigovora nije bilo.

- Vrlo očigledno je bilo da su na nasilje pozvali Srđan Milivojević i Miroslva G17+Aleksić, Ćuta, njihov kandidat za gradonačelnika Vladimir Obradović n akraju krajeva tamo je i Marinika Tepić. Dakle direkto su pozvali ljude da nasilno uđu u Skupštinu - istakla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

- Za ove što su povredili naše policajce odgovaraće i te kako. I mi imamo više od 30 povređenih policajaca i sram da bude ove političare koji su pozvali na najbrutalnije nasilje protiv pripadnika MUP koji su samo radili svoj posao i napad na narodnu imovinu. Umesto da damo za lekove majku decu, mi momramo da popravljamo nešto zašto što su oni odlučili da prave haos - rekla je premijerka.

Brnabić je rekla da je ovaj izborni proces i sam izborni dan bio toliko "neregularan" da nikada manje žalbi i prigovora nije bilo.

- Čak ni CRTA nije podnela niti jedan dokaz Tužilaštvu niti je pokrenula bilo kakav proces. To nam pokazuje da je cilj destabilizacija i širenje panike - rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (3)

Loading
Zvezdica

24.12.2023 21:26

Sve nasilnike sankcionisati i naplatiti od njih obnovi svega što su uništili.

Milan

24.12.2023 21:31

Vodene topove i čistite NATO đubre sa ulica!

Miša

24.12.2023 21:41

Neka se kazne oni koji kome, snimci postoje, neka im se odredi koliko je dužan da plati svaki od rušitelja, a ne narod Srbije. Živela Srbija