Tanjug
Foto: Tanjug/Tanjug

Aleksandar Šapić obraća se građanima nakon nasilnog protesta pristalica "Srbija protiv nasilja" 

- Imali ste priliku da vidite na šta liči stari dvor. Ne znam koliko ću biti rečit. Koliko sam sam u stanju. Ova soba u kojoj se nalazimo koja se naziva 19. vek. Ova šteta je nenadokandiva. Upasti na ovaj način u institucije države. Pokušati na ovaj način da se dođe do bilo kakvnog cilja, nadam se da su svesi, da ono što sam ranije rekao, budemo li dozvolili da se nasiljem i rušenjem države borimo za političke ciljeve vrlo brzo nećemo imati državu. I termin Majdanizacija - vidite koliko je on bio istinit - rekao je Šapć.

Ovo normalan čovek ne može ni tako lako da sažvaće, a kamoli da komentariše, rekao je Šapić.

- Ukoliko putem anarhije pokušavate da došete na vlasti to znači da ste uništili državu za koju vi smatrate za koju treba da se borite. Ovo više nije ni divljaštvo, ovo mogu da urade samo ljudi bez ikakve svesti o poziciji na koju sutra žele da dođu i na način na koji žele da prestavljaju narod - istako je on.

- Suština je da vidite da nismo napamet govorili. Tako je počeo i Majdan 2014. godine samo je tamo bilo dosta više ljudi. Ja zaista verujem, ja sam apelovao da ne dozvolimo rušenje pravnog poretka ma ko god da je u pitanju. Jer time mi ne čuvamo vlast mi čuvamo državu za naša pokolenja.

Šapić se posebno zahvalio policajcima i rekao da su dva policajca teško povređena kamenicama.

- Ja zaista želim da još jednom apelujem, da ako se ne dozvemo pameti, da će posle biti kasno. Da oni koji napadaju će naići na one koji se brane. To je početak građanskog rata i mislim da je to poslednje što nam treba. I zato se nadam da je ovo poslednja epizoda ove vrste jer ako ne bude svima nam se crno piše i onda će biti apsolutno nevažno ko je na vlasti ko vodi državu, jer ćemo izgubiti državu. Izborna volja se iskazuje na izborima, u institucije se ulazi zakonskim putem, a ne na ovaj način - rekao je Šapić.

Ovo nema nikave veze sa izborima već sa rušenjem države, rekao je Šapić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
OPOMENA

25.12.2023 00:06

Sapicu ne racunajte na njihovu pamet jer su oni placeni sa zapada da sruse Vucica i dovedu ove huligane koji ce im Srbiju dati na dlanu. Srbija se mora spasti po svaku cenu, specijalne snage policije, a ako treba i vojska. Kako je SAD i Francuska reagovala, tako i vi. Takodje pozivam Nestorovica da sada pokaze da li je patriota ili ne. Zapadu se ne sme dozvoliti da mesa prste, oni nemaju rec.