Nikola Sandulović
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Kad bi se promenila vlast u Srbiji, sasvim je moguće da bismo slavili teroristu i ubicu Srba Adema Jašarija. Da, dobro ste pročitali, jedan od osnivača terorističke organizacije OVK za neke koji bi da smene Aleksandra Vučića je heroj.

Nikola Sandulović, predsednik Republikanske stranke, koji je, inače, rado viđen i redovan gost kod Aljbina Kurtija, a na rušenju Vučića radio je mnogo puta sa ostatkom srpske opozicije, pohvalio se na društvenim mrežama kako je odao poštu teroristima stradalima u okršaju sa našom policijom 1998. godine.

„Ja sam jedini političar iz Srbije koji je odao poštu nevinim albanskim žrtvama, porodici Jašari, pobijenoj u Prekazu. Izvinjavam se zbog toga i tražim oproštaj u ime svih Srba koji ne stoje iza ovog zločina i ne slažu se sa njim“, napisao je Sandulović uz sliku sa groba Adema Jašarija, gde je doneo veliki buket cveća.

Nikola Sandulović

Foto: printscreen

 

 

KOMENTARI

Ispod njegove objave, očekivano, nizali su se komentari oduševljenih Albanaca sa Kosova i Metohije, onih u čije ime Aljbin Kurti sprovodi brutalni i besomučni teror nad našim sunarodnicima u južnoj srpskoj pokrajini. Istim onima koje je Adem Jašari, glava mnogočlane familije, tih devedesetih progonio i ubijao kad god je imao priliku za to. Tako Albanci pišu da bi samo takvi političari kao Sandulović doneli pomirenje, da je on dao putokaz šta treba raditi, da je primer toga kako treba učiti lekcije iz prošlosti i tako dalje.

Dakle, kao što rekosmo, sve je jasno. Sandulović bi od Srba da napravi najgore zločince, baš kao još neki opozicionari poput Marinike Tepić, koja je nebrojeno puta ponovila da su Srbi počinili genocid u Srebrenici, te ekipa iz Ne davimo Beograd i Pokreta slobodnih građana, kojima su Srbi za sve krivi...

A u kakvom su društvu, jasno je kad se pogleda koga veliča Sandulović. Adem Jašari je jedan od najkrvoločnijih terorista u kojeg se, da ne bude zabune, kune upravo Aljbin Kurti.

STRAVIČNO Sandulović odao poštu teroristi OVK koji je ubijao Srbe

Foto: Printscreen

 

 

Primera radi, 1998. godine, nekoliko dana pred akciju u Donjem Prekazu u kojoj je Adem Jašari ubijen, teroristi iz OVK su izveli niz napada na pripadnike MUP Srbije, u kojima je bilo mrtvih i ranjenih. Tome je prethodilo ko zna koliko likvidacija policajaca, ali i civila. Nisu bili pošteđeni ni Albanci lojalni tadašnjoj državi SR Jugoslaviji, odnosno Srbiji.

UBIO BRATANCA

Konačno, likvidacija terorističke grupe Jašari je izvedena 5. marta 1998. u dreničkom selu Donje Prekaze, istočno od Srbice. Tu se nalazilo sedište te terorističke grupe. Adem Jašari i ostali su se zabarakadirali u kući opasanoj visokim zidom, a zanimljivo je da je Jašari čak ubio svog bratanca koji je hteo da se preda policiji. Na kraju ubijeni su svi u objektu jer vođa OVK i njegov brat Hamez nikom nisu dozvolili predaju. Zauzimanje mahale i likvidaciju terorističke grupe izvele su Jedinica za specijalne operacije (JSO) i Specijalna antiteroristicka jedinica (SAJ).

Terorista je Kurtijev uzor

Uz Adema Demaćija, kao političkog ideologa, Adem Jašari je u radikalno-oružanom smislu neko ko je uzor Aljbina Kurtija. Premijer privremenih institucija u Prištini to i ne krije, pa se tako mnoštvo ustanova i objekata na teritoriji Kosova i Metohije zove upravo po ovom teroristi (kasarna, aerodrom...).

Činjenice o Sanduloviću

- Upao na Vučićevo predavanje u Londonu 2014. i napravio incident.

- Redovan gost kod Aljbina Kurtija, koji ne krije koliko su bliski.

- Kad god je njegova stranka učestvovala na izborima, nije prešla ni 0,1 odsto.

- Grupa golubara pokušala da ga ubije, suđeno im je zbog pucanja na njega, tokom suđenja otkriveno mnogo detalja o radu tzv. golubarske mafije, koja je okretala ogroman novac.

- Devedesetih blokirao celu ulicu na Dorćolu, zagradivši je ogromnom kapijom da bi onemogućio prilaz njegovoj vili udaljenoj više od 50 metara od početka ulice.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading