protest
Foto: Alo/Alo

Tvrde da postoji ogromna izborna prevara i da se izbori stoga moraju poništiti. Fizički napadi na članove Državne izborne komisije i pokušaj huligana naoružanih krampovima, kamenjem i bakljama da se 24. decembra nasilno probiju u Gradsku skupštinu Beograda mogli su da odaju utisak da je Beograd na ivici "obojene revolucij". Bernd Dušner.

Ovom utisku je uveče istog dana odlučno suprotstavio predsednik Vučić. U kratkom prenosu iz svoje službene rezidencije, nedaleko od Skupštine grada Beograda, gde se okupilo 2.500 demonstranata, rekao je: "Građani Srbije, ne brinite, čak i ako ima dramatičnih scena. Volimo svoju zemlju i svoj grad. Nismo navikli da neko razbija prozore i uništava zgrade. Nema revolucije, tako nešto neće uspeti. (...) Sačuvaćemo slobodu Srbije jer je ona najveća vrednost. Sačuvaćemo samopouzdanje, nezavisnost i suverenitet naše zemlje. Odbranićemo našu Srbiju. Samo vas molim da očuvate mir, ostanite mirni, zemlja je bezbedna."

Optužbe o izbornoj prevari nisu ubedljive

Na izborima 17. decembra, stranka predsednika Srbije (SNS) odnela je ubedljivu pobedu sa 47 odsto glasova. Za prozapadni savez "Srbija protiv nasilja" njihov rezultat od 23 odsto znači ozbiljan poraz. Njihov poraz na lokalnim izborima u Beogradu posebno je razočaravajući za prozapadnu alijansu. Tamo je ostvarila impresivnih 34 odsto, ali je Vučićeva stranka dobila 39 odsto, a suvladajući socijalisti 6 odsto. Pokret "Glas naroda" oko popularnog doktora Nestorovića, koji može da preokrene vagu u Beogradu, uvek je jasno stavljao do znanja da je za njih "Srbija protiv nasilja" produžetak Zapada, a ne sagovornik: "Mi smo u opoziciji prema vlasti, oni u opoziciji Srbiji", rekao je Nestorović.

protest

Foto: Alo

 

 

Poraz prozapadne alijanse na parlamentarnim izborima nije iznenađenje. U anketama pre izbora postigla je gotovo identične rezultate. Posle izbora, njihovi lideri sada pričaju o izbornim malverzacijama i tvrde da im je ukradena pobeda. Međutim, njihovi navodi nisu ubedljivi: izbore je pratilo preko 400 međunarodnih posmatrača, uključujući 80 članova Parlamentarne skupštine OEBS-a, Saveta Evrope i Evropskog parlamenta. U svom prvom izveštaju, međunarodna posmatračka misija koju čine predstavnici OEBS-a, Saveta Evrope i Parlamenta EU morala je da prizna da su izbori tehnički dobro organizovani, da je pravni okvir obezbedio odgovarajuću osnovu za sprovođenje demokratskih izbora, kao i da su sloboda izražavanja i okupljanja tokom predizborne kampanje uopšte poštovane i da su biračima ponuđene realne političke alternative za odlučivanje na izborima. U tom cilju, Državna izborna komisija je na internetu objavila podatke o registraciji birača razvrstane po opštinama i biračkim mestima kako bi ih svi mogli da vide, kako bi zainteresovani i uključeni imali priliku da dalje provere. Predstavnici svih lista učesnika bili su prisutni kao posmatrači na svim biračkim mestima. Njihove zajednički potpisane protokole svi mogu pogledati i na sajtu Državne izborne komisije. Od 1.177 protokola za Beograd, samo 37 sadrži kritičke komentare, iako ni u jednom od njih nema optužbi za izbornu prevaru. Optužbu za izbornu prevaru podiže samo prozapadni savez "Srbija protiv nasilja" i nijedna od drugih partija ili lista.

Šta je sa medijima? Nema sumnje da državna televizija i vodeći srpski dnevni list, Politika, saosećaju sa vladom. Međutim, prozapadna opozicija, sa televizijskim kanalima N1, Nova S i časopisima poput dnevne novine DANAS koju vodi milijarder Dragan Šolak ("Junajtet grupa"), ima medije veoma širokog dometa koji konstantno oštro napadaju vlast i odlučno podržava prozapadnu opoziciju. Nema sumnje da je predsednik Vučić odigrao važnu ulogu u ovoj izbornoj kampanji i odigrao veliku ulogu u pobedi svoje stranke. Ovo je pokrenuto sloganom "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane". Ali da li je to ozbiljan razlog da se dovede u pitanje validnost srpskih izbora?

Predstavnici svih susednih država sa izuzetkom Hrvatske, ali i ruski predsednik Putin i, pre svega, francuski predsednik Makron, već su čestitali Vučiću izbornu pobedu njegove stranke. Zanimljivo, ne i nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok. Prema saopštenju njenog ministarstva, "Srbija je glasala, ali izveštaj OEBS-a i ODIHR-a pokazuju zloupotrebu javnih sredstava, zastrašivanje i kupovinu glasova. Ovo je neprihvatljivo za državu koja ima status kandidata za EU".

Zašto "Srbiju protiv nasilja" podržava Zapad i samo uz njegovu pomoć može doći na vlast

Od rata u Ukrajini, Vašington, Brisel i Berlin su enormno pojačali pritisak na Srbiju da odustane od političke neutralnosti i dobrih odnosa sa Ruskom Federacijom i Kinom. Oni vide savez "Srbija protiv nasilja" kao važnu polugu za to. Pogledom na program "Stranke slobode i pravde", jedne od glavnih snaga u savezu sa njenim političarima Draganom Đilasom i Marinikom Tepić, jasno je zašto. Ova stranka u svom programu svojim biračima obećava članstvo Srbije u EU do 2030. godine. Članstvo se ostvaruje posebno kroz "prilagođavanje spoljnoj i bezbednosnoj politici EU, uključujući zajedničku spoljnopolitičku poziciju prema Rusiji." Poput Brisela i Berlina, kritikuje kineska ulaganja u industriju i širenje infrastrukture Srbije, tvrdeći da je time zemlja postala "prva kineska kolonija u Evropi". Propagira vrednosti nemačkih "zelenih" (Evroprajd 2022 u Beogradu) i njihovo prikazivanje novije istorije na Balkanu (ključna reč: Srbi su izazvali genocid u Srbrenici).

protest

Alo

 

 

Sa ovim pozicijama prozapadna opozicija nema šanse kod ogromne većine stanovništva. Srpsko stanovništvo veoma dobro zna da svoj nacionalni integritet (Kosovo i Metohiju) može da brani samo uz pomoć Rusije i da bi odricanje od ruskih snabdevanja energentima ozbiljno narušilo njihovu ekonomiju. Srbi znaju da je veliki značaj kineskih investicija u modernizaciji infrastrukture i industrije. Oni vidi očigledan neuspeh sankcija EU protiv Rusije.

Prozapadna opozicija zna da predsednika Srbije Vučića i njegovu vladu mogu da sruše samo uz pomoć stranih sila, uz pomoć SAD i EU. Pri tome se posebno oslanja na aktuelnu nemačku vladu. Dana 30. novembra 2023. godine, vodeći predstavnici saveza "Srbija protiv nasilja" u Bundestagu učestvovali su u tehničkoj diskusiji poslaničke grupe Zelene stranke pod nazivom "Srbija pred izbore – između autokratije i demokratskog buđenja".

Razgovaralo se o pitanju: "Kako Nemačka i EU mogu da podrže demokratske snage i povrate kredibilitet procesa pristupanja EU?" Dojče vele (DW) je u drugoj polovini novembra u Beogradu organizovao seminar za 150 učesnika. kako možete efikasno širiti sopstveni sadržaj i poruke na društvenim mrežama. U prethodnim obojenim revolucijama, takvi "novinari" su se pokazali kao važna pomoć u mobilizaciji protesta i organizovanju demonstracija. Zapadne ambasade, Rokfeler fondacija i američka "Nacionalna zadužbina za demokratiju" takođe finansiraju brojne nevladine organizacije koje su već sprovele masovno oglašavanje opozicije pre izbora i sada izveštavaju o navodnim nepravilnostima tokom izbora, i mobilišu proteste i skupove protiv vlasti.

Miroslav Aleksić

ATA Images

 

 

U međuvremenu, lideri "Srbija protiv nasilja" uputili su otvoreno pismo institucijama EU u kojem se izjašnjavaju da neće priznati rezultate izbora ukoliko ne bude sprovedena "sveobuhvatna međunarodna istraga o izbornim nepravilnostima pod okriljem OEBS-a, Saveta Evrope i Evropske komisije". Evropska unija treba odmah da prekine svoju politiku prema Vladi Srbije i upotrebi sredstva koja joj stoje na raspolaganju protiv članova vladajuće stranke umešanih u "izbornu prevaru". Na ovaj način bi trebalo da pomogne građanima Srbije da obnove vladavinu prava i demokratiju, tvrde oni.

Destabilizacija nije uspela, bar za sada

Protesti koje organizuje "Srbija protiv nasilja" uz podršku nevladinih organizacija i medija Dragana Šolaka ostali su izolovani. Prozapadna opozicija nije uspela da mobiliše građane u značajnoj meri. Predsednik Vučić veoma dobro zna kako se prave "obojene revolucije". U periodu 1998-2000. bio je ministar informisanja pod Slobodanom Miloševićem, tada iz desničarske Radikalne stranke, i mogao je da stekne relevantno iskustvo.

Vlada Srbije je obaveštena da će posle izbora prozapadna opozicija iskoristiti navodnu "izbornu prevaru" kao izgovor za nerede i pozive u pomoć svojih zapadnih sponzora. Veoma je pazila da ne otvori prilike za napad. U međuvremenu, mediji kao što je Neue Zurcher Zeitung takođe priznaju da poraz prozapadne opozicije nije posledica "prevare režima", već njenih sopstvenih slabosti: "Likovima poput političara Dragana Đilasa ili Borisa Tadića danas malo ko veruje. Imali su svoju šansu i propustili su je. Oni više nikoga ne mobilišu i ne ubeđuju. Što je još gore, oni su meta režima, koju on može iskoristiti da diskredituje opoziciju kao korumpiranu. Ovi ljudi bi trebalo da stvore prostor za nove umove i talente koji se u narednim godinama mogu razviti u harizmatične političare." "Ukoliko Zapad ne odluči drugačije", rekao je beogradski profesor sociologije Ognjen Radonjić za čitaoce opozicionog lista Danas "Izbori su završeni." Čestitke francuskog predsednika Makrona Vučiću i osudu nasilnih nereda posle izbora američkog ambasadora Kristofera Hila jasno su stavile do znanja da se pobeda Srpske napredne stranke, bar za sada, mora prihvatiti.

Međutim, predsednik Srbije ne želi da prestane na mešanje u izbore jedne vrlo specifične zemlje - mediji govore o Nemačkoj. On je već 22. decembra najavio da njegova vlada sastavlja "važno pismo o veoma brutalnom obliku uticaja i mešanja važne zemlje u srpske izbore". Šef države je bukvalno izjavio: "Biće gotovo do Nove godine i poslaćemo ga celom svetu da vide kako se odvijaju ovakvi oblici mešanja u procese koji su u nadležnosti nezavisne države." Istovremeno, Vlada Srbije je jasno stavila do znanja da ne namerava da odustane od saradnje sa Ruskom Federacijom: premijerka Ana Barnabić zahvalila je ruskim obaveštajnim službama na informacijama koje su pomogle da se spreči "Majdan" u Beogradu. Predsednik Vučić se sastao sa ruskim ambasadorom 25. decembra 2023. radi razmene informacija, na kojima je bilo reči i o daljoj saradnji.

- Ali treba da budemo srećni ako je sprečen još jedan požar na Balkanu - piše nemački list. - Treba da budemo srećni zbog neutralne Srbije koja može da posluži kao most između Istoka i Zapada za novu, hitno potrebnu politiku detanta - navodi se.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (88)

Loading
Jelena

03.01.2024 19:17

Nemci uništili lešinare opozicione. Pa nije bilo nepravilnosti zato i nije ubedljiva lešinarska opozicija.

Zarko

03.01.2024 19:31

@Jelena - Nemci su samo rekli istinu o Djilasovoj koaliciji.

Jelena

03.01.2024 19:18

Kad Nemci dižu ruke od lešinara opozicionih koji su ih zdušno podržavali onda je to kraj lešinara opozicionih.

Kaja

03.01.2024 19:19

Čime bi ljuta opozicija poništila izbore i volju naroda??? Protestima huligana koji ruše i uništavaju državu. Sramota!

Zarko

03.01.2024 19:34

@Kaja - Zna i opozicija da su izbori bili regularni ali pokusavaju uz pomoc stranaca sa dodju na vlast

Jelena

03.01.2024 19:20

Lešinari opozicioni traže pomoć od stranaca da ih dovedu na vlast na silu. Neće se moći prekrajati izborna volja gradjana.

Zarko

03.01.2024 19:36

@Jelena - Pa nisu ni ti stranci vise naivni pa da dovedu ovu opoziciju na vlast bez izbora tj bez volje gradjana.

Tanja

03.01.2024 19:21

Ma kakve optužbe u vezi izbora? Đilas ne odustaje od ideje da nađe način da se dokopa vlasti a ne bira ni sredstva? Volja naroda je jasna!!!

Jelena

03.01.2024 19:22

Pa dosta su ih Nemci podržavali ali su videli da nema vajdd više od lešinara opozicionih.

Zvezdica

03.01.2024 19:22

Đilas samo priča u prazno, a nema apsolutno nikakve dokaze o bilo kakvim neregularnostima.

Jelena

03.01.2024 19:24

Djilas ide po svetu pljuje po Srbiji i moli i kuka strance da ga vodedu na vlast na silu. Ološ.

Jelena

03.01.2024 19:24

Djilas ide po svetu pljuje po Srbiji i moli i kuka strance da ga vodedu na vlast na silu. Ološ.

Zoka

03.01.2024 19:24

Đilas i njegovi pajtosi sami su pokopali listu "Srbija protiv nasilja"- svojim ponašanjem, delima i postupcima! Bruka i sramota.

Maja

03.01.2024 19:24

Đilasova lista ostaje izolovana u svojim tvrdnjama, dok je međunarodna zajednica priznala regularnost izbornog procesa u Srbiji.

Ana

03.01.2024 19:25

Kakva kradja,nikad čistija pobeda jedne stranke na izborima.Opozicija besna jer ih narod neće,jer nije više Srbija ona iz 90tih.

Jelena

03.01.2024 19:25

Narod u Srbiji je rekao svoje na izborima i toga su svi svesni. Zato i Nemci konačno počinju da govore istinu o lešinarima opozicionim.

Kmkok

03.01.2024 19:25

Đilas je i pre izbora najavljivao nerede i da neće priznati izborne rezultate... U bilo kojoj normalnoj državi odmah bi bio uhapšen i osuđen ali u Srbiji je slobodan a Vučić presretan što Đilas nije uspeo ( još uvek)...

Jelena

03.01.2024 19:26

Traži opozicija podršku i pomoc " sa strane" da ruši izbornu volju naroda samo da bi se dočepali vlasti. U tome nisu i nece uspeti nikad!

Jasna

03.01.2024 19:26

Đilasova lista pokušava da diskredituje izbore, ali međunarodni posmatrači su potvrdili da su bili dobro organizovani i transparentni.

Jelena

03.01.2024 19:26

Polako jedni po jedni dižu ruke od lešinara opozicionih. Evo i Nemci u svojim tekstovima kritikuju lešinare opozicione.

Una

03.01.2024 19:28

Opozicija je šaka stranih placenika i poslušnika koja je u stanju da ruši svoju država samo da bi se dočepali vlasti. Za narod ih nije briga!

Jelena

03.01.2024 19:28

Izborna volja gradjana se neće nikako poništiti. To svi znaju. Ni protestima ni rušenjem države. To znaju i lešinari opozicioni.

Nevena

03.01.2024 19:29

Naravno da optužbe o izbornoj prevari nisu ubedljive kasnih nema. Opozicija samo laže.

Jelena

03.01.2024 19:30

I tako Nemci oladili lešinare opozicione. I oni ih polako puštaju niz vodu. Videli i oni pravu istinu. Propadaju polako lešinari opozicioni i gube podršku stranaca.

Marko

03.01.2024 19:31

Đilasova lista ne prihvata poraz na demokratski sprovedenim izborima, a optužbe o prevari nemaju osnova prema međunarodnim posmatračima.

Tanja

03.01.2024 19:31

Kakve više priče o izbornoj krađi. Građani su rekli svoje i ne vidim šta je tu sporno!

Србин

03.01.2024 19:33

Опозиција је пукла, потпуно и убедљиво. И сада не знају шта ће са собом. Не може улица да обезбеди власт у овој земљи и тачка..

Olivera

03.01.2024 19:33

Đilasova lista, suočena s porazom, pokušava da delegitimizuje izborni proces, dok međunarodna zajednica prepoznaje regularnost.

Zarko

03.01.2024 19:37

Citav svet shvata da ove optuzbe Djilasove koalicije nisu ubedljive tj da nemaju nikakve dokaze o izbornoj kradji.

darko

03.01.2024 19:39

Svima je jasno da su optuižbe oko izborne krađe neosnovane i podmetnute od Đilasa koji nije znao kako da obajni poraz na izborima.

Bojan

03.01.2024 19:40

Kad nemci dižu ruke od Đilas to je jasan znak da su Đilasu sve lađe potonule i da je ostavljen i prepušten sam sebi.

Bubi

03.01.2024 19:42

Opozicija je mislila da će uz podršku stranih sila doći na vlast ali prešli su se, vlast bira narod!

Niko

03.01.2024 19:43

Opozicija ništa ne ume sama . Već stalno traži pomoć od stranaca.

Мијо

03.01.2024 19:46

Ђилас је све то исценирао само како би добио који глас више али нико није толико глуп да подржи издајничку листу која ради против интереса наше државе.

Срећко

03.01.2024 19:47

Чак су га и стрнци разоткрили чиме се све бави Ђилас и какву политиком се бави. Он је за мене јадан и бедан толико само могу да кажем свака друга реч је сувишна.

Dara

03.01.2024 19:48

Opoziciji ni stranci ni nasilje nece pomoci jer nemaju podrsku naroda.

Милован

03.01.2024 19:48

Ђиласа треба послати иза решетака њему је тамо место.

Niko

03.01.2024 19:48

Naravno da optužbe o izbornoj prevari nisu validne . Kad lzbone prevare nije bilo.

Mara

03.01.2024 19:49

Opozicija ne bira nacine da opravda svoj poraz na izborima.

Zarko

03.01.2024 19:50

Cim su Nemci razotkrili istinu o Djilasovoj koaliciji onda znamo kolike su lazi u pitanju

Ратко

03.01.2024 19:50

Ђилас је једна велика срамота за политичку сцену наше државе њему би било паметније да престане да се бави политиком њему једностано није место у политици.

Marija

03.01.2024 19:50

Ne da nisu ubedljive nego su neosnovane i glupe. Sns sam osvojio vecinu na parlamentrnim izborima, oni pricaju o kradji, a sve zapisnike potpisali

Sanja

03.01.2024 19:50

Đilasovci moraju da shvate da ih narod ne želi i da su izabrali čoveka koji voli svoj narod i bori se za svoju zemlju! Izbori su protekli uredno i nikakvih nepravilnosti nije bilo!

Joka

03.01.2024 19:50

Opozicija ne moze ponostiti volju naroda, ma sta god pokusavala.

Стефан

03.01.2024 19:51

Ето још су га и стране службе разоткриле шта даље рећи за Ђиласа и његову политичку странку. Немам речи ово је дно без дна.

Nina

03.01.2024 19:51

Narod je na izborima rekao kakvu Srbiju zeli i opozicija to treba da prihvati.

Nenad

03.01.2024 19:52

Ma kakva opozicija takve i izjave... Nidje veze

Beka

03.01.2024 19:52

Opozicija ne prihvata cinjenicu da ih narod ne zeli.

Sanja

03.01.2024 19:53

Đilasovci ne mogu da se pomire s tim da ih narod ne želi!

Verica

03.01.2024 19:54

Opozicija svoj poraz na izborima pokusava da opravda nepravilnostima kojih nije bilo.

Melina

03.01.2024 19:55

Opozicija zaboravlja da se na vlast ne dolazi uz pomoc stranaca, vec uz pomoc podrske naroda.

Zare

03.01.2024 19:56

Polako ali sigurno izlaze lazi opozicije na videlo.

Biljana

03.01.2024 19:57

Opozicija ocekuje podrsku naroda ciju izborni volju pokusava da ponisti?!

Nega

03.01.2024 20:00

Svoj neuspeh opozicija opravdava tvrdnjom da im je ukradena pobeda.

Sanja

03.01.2024 20:00

Naravno da otužbe nisu ubedljive jer nepravolnosti ne postoje, Đilasovci ne mogu silom da promene volju naroda!

Maja

03.01.2024 20:01

Za pobedu potrebna je podrska naroda, a opozicija to nema.

,Gaga

03.01.2024 20:01

Nije ni bilo nikakvih nepravilnosti . Opozicija je sve slagala.

Nemanja

03.01.2024 20:07

Cak ni mentori opozicije vise ne veruju u njihove lagarije.

Maja

03.01.2024 20:08

Puna im usta o kradji izbora a nigde nijedan dokaz za to.

Mikica

03.01.2024 23:16

Izbori su pokazatelj istinske volje naroda u Srbiji

Nenad

03.01.2024 23:17

Nemački mediji uopšte nas nezanimaju vaša mišljenja.

Mili

03.01.2024 23:18

Mislim da narod u Srbiji vecinski podrzava Vucica i da su izbori to samo potvrdili

Filip

03.01.2024 23:23

Opozicija više ne zna šta će od muke i besa,pa samo laže i izmišlja.

Andjelka

03.01.2024 23:42

Oooo dobro je da su se setili da kažu kako jeste

Klipsy

03.01.2024 23:43

Opozicija je spremna na sve moguće načine da poremeti mir i stabilnost.

Mrna

03.01.2024 23:51

Đilas je pokazao svoju nezrelost i nespodobnost.

Jovan

04.01.2024 02:39

Još jedna Đilasova laž o izbornoj krađi je dokazana

Jovan

04.01.2024 02:40

Mislili su da će uz podršku stranih sila doći na vlast pa se zeznuli

Jovan

04.01.2024 02:41

Ni zapad im ne može pomoći posle ubedljivog poraza kog su doživeli na izborima

Milan Š

04.01.2024 06:28

Ne da Đilasove optužbe nisu obedljive, nego su lažne.

Dragan J

04.01.2024 06:31

Jelena: Ovo je bili najčistija bobeda naprenjaka i na kraju i stranci su to morali da priznaju.

Branko N

04.01.2024 06:33

Zarko: I Nemci su shvatili da istina uvek ispliva na površinu.

Rajko Ć

04.01.2024 06:35

Jelena: Konačno su i Nemci shvatili da Đilasove laži ne vode ničem i da se na takav način ne osvaja vlast.

Mila Š

04.01.2024 06:39

Kaja: Opozicija mora da shvati da je volja naroda svetinja i da je svako mora da poštuje.

Veljko M

04.01.2024 06:42

Jelena: Opoicija mora da shvati da vlast u Srbiji biraju njeni građani na izborima, a ne nikakvi stranci.

Branko N

04.01.2024 06:46

Jelena: Đilas mora da shvati da su prošla vremena kada je se vlast u Srbiji osvajala na ulici uz upotrebu bagere i paljenjem Narodne skupštine. Sada se vlast u Srbiji osvaja voljom naroda na izborima.

Veljko M

04.01.2024 06:52

Zarko: Naravno da znaju, samo ne mogu javno da to priznaju.

Mila Š

04.01.2024 06:54

Kaja: Volju naroda niko ne može da poništi i to mora da shvati i opozicija.

Marinko R

04.01.2024 06:57

Jelena: Prošla su vremena kada su stranci odlučivali ko će u Srbiji biti na vlasti. To sada odlučuju njeni građani na izborima.

Milanko V

04.01.2024 07:00

Zvezdica: Opozicija treba da zna da nije dovoljno reći da je neko neđta ukrao, nego to se mora i da dokaže. Na žalost opozicije ona nema nikakav dokaz da su izbori pokradeni.

Marko E

04.01.2024 07:02

Tanja: Može Đilas da traži šta mu god padne na pamet, ali mu ništa neće pomoći da se dočepa vlasti.

Mirko O

04.01.2024 07:05

Jelena: Videli i Nemci da sa Đilasom ne mogu da smene Vučića i zbog toga dižu ruke od njega.

Sanja

04.01.2024 07:08

Opozicija se uhvatila za izbornu kradju koja ne postoji i niko ne veruje u njihove navode

Mare

04.01.2024 07:09

Opozicija se uhvatila za nepravilnosti kao pijan za plot a o nepravilnosti na izborima nije bilo ni N.

Sara

04.01.2024 07:10

Ništa ne može da pomogne opoziciji da poništi volju građana

Sanja

04.01.2024 07:13

Građani Srbije jasno iskazali svoju volju na izborima